Menu

Ønsker du også en ren natur?

image
John Bødker
30. marts 2021 kl. 22:12
U14 piger skal indsamle affald i 2021

Ren Natur er et koncept udviklet af Hold Danmark Rent.
Med Ren Natur kan foreninger tjene sponsormidler ved at samle affald ind i deres kommune. I år har U14 pigerne valgt at være en af 437 foreninger der deltager i projektet som giver holdet kontanter for indsamling på en given rute.

Ren Natur koordinerer samarbejdet mellem foreninger, kommuner, sponsorer og det lokale erhvervsliv.

Siden starten i 2019 har frivilligheds- og sponsorkonceptet Ren Natur mobiliseret mere end 12.000 frivillige fra alle dele af landet i en koordineret indsats for et endnu renere lokalmiljø uden henkastet affald. 721 indsamlingsruter, fordelt i 40 kommuner, er blevet gået igennem med veste, snappere og sække, og mere end 2 millioner kroner er blevet udbetalt til de mange foreninger for deres uvurderlige indsats.

Men det er ikke kun pengene, der gør en forskel lokalt. Det er også muligheden for at bidrage til en god sag, der motiverer mange. Og interessant er det også at aflæse den forundring, som ofte står skrevet i foreningernes afrapportering efter endt indsamling. Rigtigt mange fortæller om den glædesfølelse det giver at blive mødt med anerkendelse fra deres medborgere ude på ruten. ”Ren Natur er bare god energi! Både hvad angår naturoplevelse, motion, fællesskab og miljø”

I 2021 er 437 foreninger i 37 kommuner med i projektet. I 2020 blev der indsamlet omkring 1.5 millioner stykker affald.

 

Luk