Debut-sejr til HIC's ældste seniorhold

image
Allan Nielsen
15. april 2017 kl. 00:48
Med nyt trænerteam og en gennemsnitsalder på 29 år indledte 2.-holdet året med sejr i begivenhedsrig kamp.

Det startede med uafgjort, så fulgte seks nederlag i træk og dernæst fire sejre i træk.

HIC’s 2. senior er i gang med en sæson, der er nøjagtig lige så omskiftelig som årets første kamp på udebane mod Ishøj Boldklub.

Nyt trænerteam og et par debutanter blev opvejet af et væld af rutine i kraft af ikke færre end 12 spillere med en mere eller mindre fjern fortid på 1.-holdet. Alt i alt en gennemsnitsalder på 29 år – det er ikke set i seniorafdelingen siden dengang oldboysspillerne blev forfremmet til stammen på 1.-holdet for 8 år siden.

Nu er alder og mange kampe ikke nødvendigvis ensbetydende med rutineret fodboldspil.

I hvert fald havde den erfarne flok ualmindeligt svært ved at sammensætte fire afleveringer i træk på en ellers overraskende god græsbane i Ishøj, men trods manglende flow i spillet fik HIC mod et klassisk Ishøjhold med offensive kvaliteter og en til tider ikke-eksisterende defensiv skabt så mange åbne chancer i første halvleg, at en føring på 4-1 eller 4-2 havde været et retvisende billede på de første 45 minutter.

Med det stod 1-1 ved pausen, efter Per Møllekær med hovedet havde dirigeret en forbløffende akrobatisk aflevering fra Glen Vielsted i nettet efter et hjørnespark.

Efter tre udskiftninger i pausen mistede HIC initiativet fra starten af 2. halvleg, hvor det i stedet var Ishøj, der skabte flertallet af chancer, og det blev som en naturlig konsekvens 2-1.

Der skulle dog en af kampens mange besynderlige dommerkendelser til, før Ishøj kom foran. Glen Vielsted begik efter dommerens vurdering straffespark, da han fik bolden i kuglerne – eller kuglen i bollerne, om man vil – og blev efterfølgende sendt til 10 minutters afkøling af det noget nordligere beliggende hoved for at lufte sin forståelige frustration.

Per Møllekær, en af HIC’s bedste markspillere i første halvleg, havde afløse en skadet Torben Holmbæck lige efter 2-1-scoringen, og Pers brede skuldre – eller måske noget andet – intimiderede Ishøjs straffesparksskytte så meget, at han ramte overliggeren.

Det blev dog kort efter alligevel 3-1, men da Martin ’Kake’ Kongsdorfs frispark blev ekspederet videre i mål af en Ishøjspillere, blev der antændt noget af den gejst, som havde været bemærkelsesværdigt fraværende i anden halvlegs første halvdel.

Victor Pihl Hansen udlignede på ’Kake’s eminente oplæg fra venstrekanten, og derefter var det helt og holdent HIC, der pressede på for et sejrsmål. Det lykkedes til allersidst, da Frederic Vibe efter talrige kraftfulde afslutninger med vristen pludselig kom i tanke om et gammelt trænerråd og med en behersket inderside trillede bolden i mål til en 4-3-sejr.

Dermed var der debutsejr til det pavestolte trænerteam med Simon Alexander Nielsen og Magnus Haahr, der for cheftrænerens vedkommende er i den usædvanlige situation at være yngre end hovedparten af sine spillere.

Det bliver der lavet en lille smule om på i årets anden kamp på søndag klokken 11 mod Brøndby i HIC, hvor der er dobbeltarrangement med 2. senior og kvindesenior i kamp klokken 13.

Med Torben Holmbæck skadet og afbud fra Dennis Malling styrtdykker gennemsnitsalderen med et par år, når Mikkel Christiansen overtaget målmandsposten og Mathias ’Morgan’ Mortensen er den anden nye spiller i forhold til forårspremieren.

Ishøj Boldklub – HIC 3-4 (1-1)