Menu

Uafgjort gav mere end bare et point på en opløftende lørdag

image
Allan Nielsen
23. oktober 2022 kl. 16:58
Nicolai Beck fik et succesfuldt comeback efter fire måneders pause, men straks er der nye på skadeslisten

Hvis de nede på pommesfrites-kysten i området omkring Karlslunde undrende klør sig lidt i håret, ryster uforstående på hovedet og ikke fatter en levende brik, så er det ganske forståeligt.

For to måneder siden blev Karlslunde ramt et at granatchok, da 0-3 efter 44 minutter endte med 2-4 mod et skadesplaget hold fra Herstedøster.

Det er HIC’s eneste sejr i denne sæson, og efterfølgende er det blevet til en kulsort serie på otte nederlag i træk med en samlet målscore på 9-36. Indtil modstanderen lørdag eftermiddag igen var Karlslunde, der med en sejr ville have overtaget førstepladsen i rækken.

Nu endte det i stedet 2-2, hvilket gav HIC langt mere end det første point i to måneder. Det gav også masser af håb om mulighederne til foråret, når de helt unge spillere, der med et udtryk fra den bugnende klichéskuffe er blevet kastet for løverne i langt højere grad end det var tiltænkt, har fået bygget noget fysik på den erfaring, de har hentet i efterårets løb.

Den markante grund til optimismen er dog det længe ventede comeback til HIC’s mest scorende spiller i de seneste ti år, hvor Nicolai Beck har været med på turen fra serie 3 via fire oprykninger til danmarksserien – når han altså ikke har været ude med en langtidsskade, hvilket har været tilfældet tre gange.


Nicolai Becks comeback løftede glædeligt hele HIC-holdet.

Med Nicolai tilbage kunne HIC for første gang i denne sæson mønstre det tætteste, man kan komme stærkeste opstilling, om end Lasse Kyrning Hansen, Andreas Heramb og Akwasi Boateng stadig er skadet.

Nicolai bidrog med noget som usædvanligt som et formidabelt og veltimet oplæg til Mikkel Nøhr Christensens første officielle scoring for HIC, men først og fremmest løftede hans tilstedeværelse holdet, fordi andre spillere kan rykke tilbage på banen og udfylde de roller, de er bedst til.

Mikkel Nøhr bragte ganske fortjent HIC på 1-0

Det resulterede i en velspillet første halvleg, hvor Karlslunde nok havde bolden mest, men hvor HIC havde de fleste og de største scoringschancer på hurtige og fremadrettede kontraangreb – det der i dag kaldes omstillinger.

Og så viste Nicolai Beck sig desuden også som en effektiv udskifter, da kræfterne helt naturligt efter en arbejdsom første halvleg var sluppet op, og afløseren Oscar Gjerlev efter 36 sekunder på banen scorede til 2-0 på et oplæg fra Oliver Benn Larsen.


Oscar Gjerlev brugte under 1 minut på banen, før han bragte HIC på 2-0

Derefter var det lidt med ryggen mod det nye klubhus for HIC, men det forbilledlige arbejdsraseri resulterede i, at forsvaret gang på gang fik blokeret for Karlslundes mange afslutninger, men en løs bold efter et hjørnespark og et straffespark blev banket ind til en ikke ufortjent udligning.

Da forsvaret alligevel gav en blottelse, kronede Torben Holmbæck sin bedste kamp i efteråret med en mirakelredning, da han i overtiden flyvende fik pareret en hård afslutning fra tæt hold op på overliggeren. En fornem afsked til den 43-årige målmand, der efter planen nu vender tilbage til den hyggefodbold, han blev hevet op fra, da omstændighederne og et par skader krævede det.

Som et godt billede på den store kollektive indsats var der stemmer til ni forskellige spillere, da Malthe Jacobsen blev kåret som kampens HIC’er, men cheftræner Jan Christensen var allermest stolt over, at spillerne efter et krisemøde i ugens løb ovenpå sidste weekendens blamerende 6-0-nederlag i Sundby Idrætspark havde leveret den ønskede trodsreaktion.

At cheftræneren så efter kampen måtte konstatere, at Chris Lindskow havde overrevet to ledbånd i det ene knæ, Oscar Gjerlev efter sit første mål i danmarksserien havde brækket kravebenet i et ellers udramatisk fald var de triste beskeder på en lørdag, hvor den varmende sol indimellem gennembrød det tætte skydække.

Nåh ja, så lunede det også lidt, at de tre foranliggende hold, B 1908, Gjørslev og GVI, tabte deres samtidige kampe. Der er stadig 19 kampe tilbage af turneringen, og selv om der venter en stor udfordring, så svarer den jo bare til den uoverkommelige opgave det er at spise en elefant: Man starter med den første bid. Den blev taget mod Karlslunde.

Danmarksserien kreds 1

HIC – Karlslunde 2-2 (1-0)
Mikkel Nøhr Christensen (15) 2-0 Oscar Gjerlev (46) 2-1 Simon Raahave (51) 2-2 Mathias Lang Andersen (straffe 58)

HIC: Torben Holmbæck – Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Rasmus Thønning, Benjamin Nielsen – Malthe Jacobsen, Chris Lindskow (33. Oliver Benn Larsen), Mikkel Nøhr Christensen (67. Mathias Nielsen), Mads Lindqvist Haunstrup, Rasmus Floor – Nicolai Beck (46. Oscar Gjerlev)

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Mathias Juul Larse og Yasin Roni Sari

Luk