Menu

Uafgjort for HIC1 på udebane mod Avarta udløser et finurligt spørgsmål og et ubrugeligt forslag

image
Allan Nielsen
19. september 2021 kl. 08:33
Kan man på samme tid være lettet, tilfreds og alligevel en lille smule ærgerlig?

Åbenbart, for det er de forskellige fornemmelser HIC’erne må stå tilbage med efter en rutsjebanetur af en danmarksseriekamp på Tømrermester Jim Jensens Park. Det sidste vender vi lige tilbage til.

Det endte 2-2 på udebane mod Avarta, der tidligere i år mistede sin status som divisionsklub efter 13 år i træk i den tredjebedste række og som i 1997 spillede den sidste af i alt fem sæsoner i den næstbedste række.

Altså en klub med næsten lige så fornemme meritter som den seneste udebanemodstander, Brønshøj, hvilket i sig selv burde være intimiderende for en landsbyopkomling fra Herstedøster.

Men fodboldkampe afgøres ikke af fortidens bedrifter, men af nutidens indsats – og endnu engang leverede HIC en af dem, der skaber stolthed blandt inkarnerede folk i en klub, der for blot syv år siden lige var ’nede og vende’ i serie 3.

Fire oprykninger senere er HIC fremdeles at finde i den bedste halvdel af en godt nok tæt pulje i danmarksserien, hvor holdet nu har scoret i samtlige sine syv kampe.

Det var HIC godt nok ikke i nærheden af i 1. halvleg mod Avarta, der på den maksimalt store bane virkede hurtigere i tanke og handling, men aldrig fik omsat det massive spilovertag til de afgørende chancer.

Paradoksalt nok fik Avarta først scoret, da HIC havde haft sin bedste periode i kampen i de første 10 minutter af anden halvleg, hvor Rasmus Floor Andersen med et gennembrud på højrekanten fik skabt HIC’s første store chance til Nicolai Beck, hvis afslutning blev blokeret i allersidste øjeblik.

1-0-scoringen skabte tænding hos hjemmeholdet, men den slukkede Rasmus Floor midlertidigt, da han først vandt en hovedstødsduel midt på banen, så Rasmus Thønning kunne sætte i fart frem på Avartas banehalvdel, hvor han udnyttede sin lysende fodboldintelligens til på det HELT rigtige tidspunkt at lægge bolden ud i fødderne på Rasmus Floor, der udlignede med sin anden udebanescoring i træk.

Floor, Thønning og Beck udgjorde HIC’s offensive og de var alle involveret igen kort efter, da Floors afslutning blev parereret og Thønning med en god vending fik omsat returbolden til en føring, der ikke var HELT i overensstemmelse med fodboldens overvurderede retfærdighedsprincip.

Til gengæld havde Thønning og Floor en gylden mulighed for om ikke at lukke kampen, så i hvert fald fordoble føringen på et kontraangreb, hvor nogle af de lidt for lange græsstrå imidlertid fik tackling Thønning, der derfor lige akkurat mistede det afgørende skridt, han ellers var foran de hjemadhalsende forsvarsspillere, så muligheden løb ud i ingenting.

Lige præcis på den baggrund var det lidt bittert, ærgerligt og irriterende, at Avarta kort før tid fik udnyttet en fejl i HIC-forsvaret til at udligne, og da det i de sidste minutter primært var Avarta, der trykkede på, endte det med lettelse, da den glimrende dommer, der meget konsekvent ikke fløjtede for hverken småforseelser eller bagateller, blæste af for en spændende eftermiddag.

Og så var der lige den med Tømrermester Jim Jensens Park. Det er helt sikkert er et økonomisk fornuftigt navn for Boldklubben Avartas hjemmebane, som undertegnede har haft et anstrengt forhold til lige fra dengang, vi som langhårede ungdomsspillere fra Brøndbyernes Idrætsforening alt for ofte tabte til de grønblusede over fra Espelunden, der endda talte to klassekammerater.

Uanset de pekuniære fordele, vil jeg derfor straks stemme mod det imaginære forslag om, at HIC i fremtiden spiller sine hjemmebane på Slagtermester Karl Johans Pølsepark eller på Stadion Femilet  med stivere i BH’en.

Vi ses i stedet på Herstedøster Stadion på lørdag kl. 13.30, når Frederikssund kommer på besøg.

Danmarksserien, pulje 1

Avarta - HIC 2-2 (0-0)

1-0 Niklas Toft Kristiansen (55) 1-1 Rasmus Floor Andersen (60) 2-1 Rasmus Thønning Andersen (70) 2-2 Isaac Kannah (88)

HIC (4-4-2): Lasse Kyrning Hansen – Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Tobias Abrahamsen, Simon Reeslev – Rasmus Floor Andersen, Chris Lindskow, Benjamin Nielsen, Alihan Demir (58. Akwasi Boateng) – Rasmus Thønning (anf.), Nicolai Beck (80. Mathias F. Nielsen)

Advarsler: Rasmus Floor Andersen (68), Chris Lindskow (90+2)

Ikke benyttet Andreas Burchall, Mathias Juul Larsen, Oscar Gjerlev, Nassor Salim