Selv i et klart nederlag er der opmuntringer at hente

image Nicolai Beck scorede to mål i kampen mod Avedøre Foto: Kim M. Leland
Allan Nielsen
29. marts 2024 kl. 09:07
Selv om Nicolai Beck er tilbage som målscorer blev det til et ciffermæssigt klart nederlag mod Avedøre.

Med otte indkasserede mål i to kampe er det jo ret logisk, at begge årets første kampe i sjællandsserien er endt med nederlag for HIC.

Det er da også defensiven, der må volde de største bekymringer for trænerteamet bag det stærkt foryngede HIC-mandskab, hvor tre af spillerne fra startopstillingen mod Avedøre er hentet op fra U23-holdet i serie 3. Sådan en opgradering til modstandere på et helt andet niveau tager det i sagens natur sin tid at vænne sig til.

Endnu en scoring indkasseret efter et hjørnespark, manglende udnyttelse af flere kontramuligheder i første halvleg, der aldrig blev forvandlet til hverken chancer eller afslutninger og tøvende forsvarsspil, der kostede yderligere et par mål, er de knapt så begejstrende billeder fra kampen på kunstgræs.

HIC forsvaret havde nok at se til      foto: Kim M. Leland

Men heldigvis er der masser af opmuntrende elementer, der kan inspirere til de næste kampe i forårets kamp om at undgå endnu en nedrykning:

HIC formåede i lange perioder af kampen at udfordre og presse en modstander fra den øverste halvdel af rækken, som også blev matchet på både fysik og i nærkampene, og så fik Nicolai Beck i løbet af en halv time vist, at han er på rette vej efter sin tredje længerevarende skadespause.

Efter to et par minutter på banen havde Nicolai både sparket på overliggeren og reduceret til 2-1 efter et hjørnespark og angriberinstinktet viste sig atter intakt med endnu en reducering til 3-2, hvilket for alvor tændte håbet om point, da Avedøre ydermere blev ramt af en advarsel, der jo i sjællandsserien betyder 10 minutters udvisning.

Det håb blev punkteret med en scoring til 4-2 på et kontraangreb efter et HIC-hjørnespark, og da endnu en reducering blev underkendt for en offsidekendelse, som udløste højlydte protester, var vejen tilbage for lang.

Nederlaget efterlader HIC næstsidst i Sjællandsserien, 3 point foran bundholdet Roskilde B06, der netop er modstanderen i den næste kamp fredag aften i Roskilde. Det siger vel sig selv, at det er en ekstrem vigtig kamp.

Avedøre – HIC 5-2 (2-0)

1-0 Mads Zibrandtsen (6) 2-0 Marc Rosenmejer Winsløw (33) 2-1 Nicolai Beck (56) 3-1 Martin Stephan Nielsen (65) 3-2 Nicolai Beck (72) 4-2 Emil Møller (78) 5-2 Martin Nordentoft (90)

HIC: Mohammed Hussain – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Leland, Alex Skjoldnæs Pedersen, Mikkel Bredfeldt – Jonas Vogeley, Mathias Skolnik, Andreas Heramb, Zakariak Streif Garrouj – Oscar Gjerlev, Jacob Christensen. Indskiftet: Micas Goldmann Klentz, Nicolai Beck. Ikke benyttet: Nicolai Gøtze