Sæsonens sidste spark gav jubel og håb

image
Webmaster
27. november 2022 kl. 10:02
HIC’s Danmarksseriehold har haft en udfordrende efterårssæson, hvor holdet har haft modgang på mange områder, og marginalerne har bestemt ikke været på HIC’ernes side. Derfor var glæden ekstra stor, da Rasmus Floor med kampens sidste spark udlignede til 2-2 mod Roskilde KFUM, og gav håb om at undgå nedrykning i forårssæsonen

Cheftræner Jan Christensen måtte endnu engang tænke kreativt, da både Carl Leland og Rasmus Thønning havde karantæne, og et nyt midterforsvar skulle sammensættes til efterårets sidste kamp på udebane mod Roskilde KFUM. Til den opgave blev der sammensat et helt nyt midterforsvar med Magnus Ulrik, Yaqoob Butt og Benjamin Nielsen, og de løste opgaven på fin vis. Hjemmeholdet satte sig godt nok på spillet fra kampens start, og var med et skud på stolpen tæt på at bringe sig foran i kampens 2. minut. Det kom de i stedet efter 10 minutter, da HIC’erne ikke var klar ved et hjørnespark, hvor KFUM’s angriber ganske ugeneret kunne score til 1-0.

Men HIC’erne gav på ingen måde op, og kæmpede forbilledligt. HIC var kun bagud i 5 minutter, hvorefter et flot HIC-angreb endte hos Mads Haunstrup, der fra kanten af feltet flot hamrede bolden i mål til 1-1. Resten af halvlegen var præget af et hjemmehold i boldbesiddelse, hvor der særligt på kanterne var meget plads, men HIC’erne havde styr på både indlæg og gennembrud, hvorfor hjemmeholdets overtag ikke gav de store chancer.

Til anden halvleg ændrede trænerteamet en smule på taktikken, og fik lukket bedre af på kanterne, mod til gengæld at gøre Nicolai Beck til en noget ensom angriber. HIC holdt med denne taktik KFUM fra de helt store chancer, og resten tog Rasmus Siggaard sig sikker af i HIC-målet. Det lignede derfor længe et 1-1 resultat, men efter 80 minutter fik hjemmeholdets Amin el Barrani plads på kanten af feltet, og han bragte med et flot skud KFUM på 2-1. HIC’erne måtte derfor grave dybt, og at finde de sidste kræfter i jagten på en udligning. Det gav i kampens overtid et pres mod hjemmeholdets mål, hvor Nicolai Bech var tæt på udligningen med et hovedstød, som målmanden dog fik slået over overliggeren. Til hjørnesparket blev alle HIC’ere sendt frem, og to hjørnespark i træk gav trængsler, hvor forsvaret måtte give endnu et hjørnespark. På det 3. af slagsen blev bolden headet ud på kanten af straffesparksfeltet, hvor Rasmus Floor med et kontrolleret spark sendte bolden i mål til 2-2.  Det gav forståeligt kæmpe jubel blandt HIC’erne, der dermed fik en sjælden medgang, men også et fortjent udbytte af en fin arbejdsindsats.

Et par glade HIC-målscorere Rasmus Floor og Mads Haunstrup

Holdet og trænerteamet kan nu se frem til en velfortjent pause, som blev skudt i gang med en hyggelig sammenkomst i klubhuset. Forhåbentlig bliver de skadede spillere klar henover pausen, så holdet med en god vinteropstart kan finde tilbage til det niveau, hvor HIC har bevist, at vi kan spille lige op mod alle hold i Danmarksserien. Selvom HIC til nedrykningsspillet i forårssæsonen starter med en placering i bunden, er der ikke langt op til en overlevelse i rækken, der selvfølgelig er målet for foråret.