Menu

Nu står det på trøjer og banner: HIC er i danmarksserien

image
Allan Nielsen
29. maj 2021 kl. 08:03
Med en sejr på 3-1 mod Liria, kunne HIC foran knap 500 tilskuere fejre oprykningen til Danmarksserien

I ugevis har det været ordet og emnet, som ingen måtte sige højt, men som alle tænkte og hviskede og håbede.

Fredag 28. maj klokken 19.13 blev det på endnu en magisk aften i landsbyens udkast til virkelighed. Det stod i hvert fald på et flere meter langt banner og det stod på de sorte t-shirts, der havde været gemt godt af vejen i en papkasse i et hjørne af taktikrummet:

DANMARKSSERIEN 2021.

Ja, det er bare endnu en række blandt de titusindvis af lagkager, der udgør fodboldens globale hierarki og dagen inden Champions League-finalen skal spilles uendeligt langt fra Herstedøster, kan det måske virkelig skingrende ligegyldigt.

Men for en lille fodboldklub, der netop har fyldt 101 år, er danmarksserien en milepæl, der rent faktisk burde være uopnåelig. Cheftræner Jan Christensen ville egentligt ikke sige det, men han kom alligevel til at hviske det så tilpas højt, at vi var nogle, der hørte det:

Det her er for sindssygt.


Cheftræner Jan Christensenhar haft en enestående betydning for HIC's fremgang, og kunne fortjent fejre sejren og oprykningen.

Og sandt er det, at oprykningen til den højeste række uden for danmarksturneringen, der næste sæson tæller landets 48 bedste klubber, er sådan lidt ufattelig tangerende det surrealistiske.

Jo, der har været småbitte klubber i danmarksserien og sågar højere før i fodboldhistorien, men for alle, der det seneste år har bladret og sågar læst det imponerende jubilæumsværk om HIC’s historie, må det stå glasklart, at årets oprykning er fuldstændigt enestående for en socialt forankret klub, der i efteråret 2014 havde to hold i serie 3 og et tredjehold i serie 5.

Faktorerne til de seneste syv års succeshistorie er uoverskueligt mange. Seks spillere fra de berømte årgange 1994 og 1993 har taget hele vejen fra serie 3 til danmarksserien, de er blevet bakket op af engagerede mennesker med endnu længere tilknytning til klubben ved bjerget med sjæl og ånd, og så har ungdomsafdelingen leveret unge og modige talenter, der i det seneste halve år har fået både debut, gennembrud og champagne i håret.

Alle disse elementer gik op i en højere enhed på denne eventyrlige og solbeskinnede forårsaften, hvor der for første gang i et års tid var åbnet for tilskuere, hvilket omkring 500 mennesker havde valgt at udnytte.

Effektivitet, engagement og energi

De blev belønnet med endnu et fredagsdrama, for selv om HIC definitivt sikrede oprykningen med en 3-1-sejr over Liria, så var det som ofte før i dette forår efter en kamp, hvor modstanderen havde mere boldbesiddelse, flere chancer og egentlig spillede bedre end de blåblusede.

Men atter var effektiviteten, engagementet og energien klædt i blåt. En dårlig clearing fra Liria eksperede Chris Lindskow med brystet ud i retning af Rasmus Floor, der efter et par træk hakkede den til lejligheden fremstillede kampbold fladt i mål via den ene stolpe til sin tredje scoring i tre kampe.

Og i modsætning til stadionuret, der kom lidt sent i gang, var HIC’s på fra start og det blev belønnet med en 2-0-scoring efter et kvarter, da Jakob Christensen blev nedlagt til et straffespark, som Jack Castelijns med en topscorers selvfølgelighed pumpede fladt og yderligt i nettet.


Jack Castelijns har taget HIC med storm, og har som topscorer haft stor betydning for oprykningen. Her får han en fortjent omfavnelse af Thomas Myssing, efter det vigtige 2-0 mål var sikkert sat ind.

Et brændt straffespark var bare en af de mange muligheder, et særdeles velspillede Liria-hold producerede overfor et HIC-hold, der lod sig presse alt for langt tilbage på banen, hvilket blev straffet med en reducering i 1. halvlegs overtid.

Det gjorde 2. halvleg nervepirrende, for det var fortsat i den ’forkerte’ end bolden befandt sig flere gange i truende nærhed af målet, men endnu en gang fik Jack Castelijns vist sin enorme betydning, da han i en presset situation fik spillet bolden frem til Nicklas Bøgelund, der brugte alle sine 37 års erfaring til at placere bolden der, hvor den udløser euforisk jubel: I modstanderens mål.

Selv målmandstræneren kunne de løfte

Begejstringen over 3-1-scoringen var dog for ingenting at sammenligne med de jubelscener, der udspillede sig efter det forløsende slutfløjt. Cheftrænerens krav om kilometervis af sur løbetræning i både vintermånederne og efter forårets kampe MÅ have været suppleret af intens styrketræning med tanke på at kollektivet formåede at give fortjente luftture til cheftræneren, seniorformanden Anders Fabild og ikke mindst målmandstræner Søren Hansen, som det naturligvis ikke var muligt at kaste lige så højt op i luften.


Seniorformand Anders Fabild fik en fortjent lufttur

Vel nede på jorden kunne den pavestolte seniorformand blandt andet konstatere, at oprykningen var sikret af en 1.-holdstrup, hvor alle undtagen tre havde spillet ungdomsfodbold i HIC.


Carl Leland og Mathias Juul har egentlig alderen til U19 holdet, men har på flotteste vis indtaget 1. herresenior, og kunne derfor iklæde sig trøjerne der fortæller den fantastiske nyhed - HIC spiller i Danmarksserien i næste sæson

I sandhed en jubelaften i den gamle landsbyklub, som blev fejret af hundredvis af nuværende, tidligere og måske endda kommende HIC’ere. Antallet af barnevogne på sidelinjen sådan en festaften indikerer i hvert fald, at en ægte HIC’er producerer andet end indersideafleveringer.

Se mange flere af de fantastiske fotos fra kampen og fejringen af oprykningen her.

HIC – Liria 3-1 (2-1)

1-0 Rasmus Floor Andersen (5) 2-0 Jack Castelijns (straffe 15) 2-1 Agron Murati (45) 3-1 Nicklas Bøgelund (72)

Gule kort: Mathias F. Nielsen (64), Sebastian Søndergaard (68)

 

HIC (4-5-1): Lasse Kyrning Hansen – Mathias Juul Larsen, Jakob Christensen, Carl Matthäi Leland, Simon Reeslev - Rasmus Floor Andersen, Mathias F. Nielsen, Chris Lindskow, Benjamin Nielsen, Oscar Gjerlev - Jack Castelijns. Indskiftet: Nassor Salim, Nicklas Bøgelund, Tobias Abrahamsen

Luk