Menu

Nu må HIC’s parløb med de danske mestre gerne snart slutte

image
Allan Nielsen
30. april 2022 kl. 09:33
HIC løb ind i et ærgerligt nederlag på 1-2 i fredagens hjemmekamp mod Solrød FC

I foråret 2021 var der jubel på Vestegnen. Brøndby var blevet dansk mester for første gang i 16 år og nogle kilometer nordvest på rykkede Herstedøster IC op i danmarksserien for første gang nogen sinde. De to klubber mødtes endda i en velbesøgt sommerkamp – 50 år efter Brøndbyernes IF, som klubben hed dengang, var rykket op i danmarksserien for første gang.

Her 9-10 måneder senere deler de to klubber igen skæbne. Brøndby tabte i mandags mod FC Midtjylland den sjette kamp i træk i Superligaen, og fredag aften nåede HIC en tilsvarende stime, da den vigtige bundkamp hjemme mod Solrød FC blev tabt 2-1. Det var desuden HIC’s fjerde nederlag i træk på hjemmebane med ét mål.

Men hvor Brøndby fortjente ros for indsatsen efter en tidlig udvisning mod nummer to i rækken (nøjagtig som HIC havde oplevet det mod Ishøj i sidste weekend), så skal man være helt ekstremt optimist for at finde lyspunkter i HIC’s indsats mod Solrød FC.

Jo, Rasmus Floor Andersen var tilbage efter en skadespause og var HIC’s klart bedste i en kamp, der ellers var præget af alt for mange dårlige beslutninger.

HIC var lige som for to uger siden mod Greve endda foran, da et fremragende angreb i starten af anden halvleg blev afsluttet af netop Rasmus Floor Andersen, der sparkede bolden det sidste stykke ind over stregen, men ellers var HIC’s offensiv nogen lunde lige så skarp som en våd sofapude.

Hvor det i de seneste to kampe har været en kamp mod overmagten i skikkelse af rækkens to tophold, så var præmisserne anderledes mod et hold med bare 2 sejre i 19 kampe, og derfor blev usikkerheden og den svindende tro på egen formåen udstillet.

Efter at have været presset i det første kvarters tid fik HIC ellers kæmpet sig fint tilbage og gjort det til en jævnbyrdig fodboldkamp, men da det spidsede til i anden halvleg, og Solrød FC havde scoret to gange i løbet af 3 minutter, blev hjemmeholdet et alt for vellignende billede af det, der kendetegner både styrken og en af svaghederne ved klubben med sjæl og ånd: Flinkeskolen.

Jo, der blev forbilledligt forsøgt at spille sig til chancerne, i stedet for bare at høvle bolden op i første sals højde, men temperamentet, ansvaret, viljen og den manglende vildskab afslørede, at HIC efter en lang periode uden succesoplevelser ER ramt på selvtilliden.

Så meget desto vigtigere bliver de kommende to fredagskampe mod Union på udebane og hjemme mod B 1903. HIC kan atter mønstre stærkeste opstilling, og forhåbentlig vil vigtigheden komme til udtryk i indsatsen.

Nej, ikke bare ’forhåbentlig’. Den vattede holdning i denne artikels overskrift skal have et gevaldigt los i formuleringen og tackles ud over sidelinjen: Parløbet må ikke gerne snart slutte. Det SKAL slutte!

 

Danmarksserien, kreds 1

HIC – Solrød FC 1-2 (0-0)

  1. Rasmus Floor Andersen (47) 1-1 Lasse Rau-Højer (straffe 53) 1-2 Tim Wiese (58)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen (79. Oscar Gjerløv), Jacob Christensen, Carl Matthäi Leland, Chris Lindskow – Andreas Heramb (74. Oliver Benn Larsen), Rasmus Thønning Jensen (anf.), Benjamin Nielsen, Rasmus Floor Andersen – Nassor Salim (58. Alihan Demir), Nicolai Beck

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Fitim Farizi, Mathias F. Nielsen

Luk