Nogle nederlag er mere nederlag end andre nederlag

image
Allan Nielsen
27. august 2021 kl. 08:00
Dagen før HIC med 17 måneders corona-forsinkelse endelig kan afvikle en reception i anledning af klubbens 100-årsjubilæm gik HIC’s danmarksseriehold glip af et andet jubilæum, da B1903 kunne drage hjem med en 2-3 sejr i HIC.

Ikke siden 7. september 2019 har HIC’s 1.-hold tabt en hjemmekamp i turneringen (og nej. polkaturneringen tæller overhovedet ikke i den sammenhæng), men 2-årsjubilæet som ubesejret hjemmehold blev aflyst torsdag aften med et nederlag på 3-2 til B 1903.

Bag overskriftens konstatering gemmer sig den aldeles subjektive vurdering, at det i højere grad var HIC, der tabte, end det var B 1903, der vandt.

Det vil vinderne naturligvis anfægte på store armbevægelser og himmelvendte øjne over manglende anerkendelse, men en kendsgerning er det i hvert fald, at HIC leverede sæsonens klart dårligste indsats.

Spillet var i de fleste perioder usammenhængende, og et godt billede på kampens kvalitet var de fem scoringer, der alle var resultatet af tilfældigheder eller markante personlige fejl.

Jack Casteleijns udlignede således efter et kikset udspark fra B 1903’s målmand, og Simon Reeslevs scorede i 1. halvlegs overtid direkte på et hjørnespark.

Føringen holdt ganske få minutter ind i 2. halvleg, da Jacob Christensen ganske uvant tabte en fysisk duel til en spiller, der var et hoved mindre end ham selv – og som derefter flot sparkede bolden i kassen.

Den følgende periode var HIC’s klart bedste med langt mere direkte opspil og flere nærgående forsøg på at genetablere føringen, men i stedet blev det midt i halvlegen 2-3, da et hovedstød på tværs i feltet ramte overliggeren og faldt lige ned for fødderne af en 1903’er.

Efter den dukkert kom HIC aldrig tilbage til overfladen. Rasmus Thønning og Rasmus Floor var de mest ihærdige i forsøget på at fremtvinge endnu en af de sene pointgivende scoringer, de sene fredagskampe i HIC har været så rig på. Men nu var det en torsdag aften, og magien udeblev trods 7 minutters tillægstid fra kampens i øvrigt fremragende dommer, Midjan Hadzidulbic.

Danmarksserien, pulje 1

HIC – B 1903 2-3 (2-1)

0-1 Oliver Hallgren (6) 1-1 Jack Casteleijns (39) 2-1 Simon Reeslev (45) 2-2 Christian Fritze (47) 2-3 Søren Bech Jensen (68)

HIC (4-4-2): Lasse Kyrning Hansen – Akwasi Boateng (74. Nicklas Bøgelund), Jakob Christensen, Rasmus Thønning (anf.), Carl Matthäi Leland – Simon Reeslev, Chris Lindskow (72. Tobias Abrahamsen), Benjamin Nielsen (40. Alihan Demir) - Jack Castelijns, Nicolai Beck