Menu

Man skal jo passe på, hvad man siger, så vi lader go’e gamle Ricardo afsige dommen

image
Allan Nielsen
15. august 2022 kl. 09:55
GVI scorede to gange og vandt 3-2 over HIC i en særpræget kamp på en ekstrem varm sommerdag

Puha, der er mange vinkler at starte referatet fra HIC’s 3-2-nederlag ude mod GVI.

Der er den lidt kunstige analogi med et hus, der er kunststofbanen, en smaskhamrende ærgerlig skade og så selvfølgelig den absurd vanvittige 2-1-scoring.

Når alt andet er glemt, vil sidstnævnte begivenhed stå tilbage i erindringen: En GVI-afslutning i en fri position blev sparket på underkanten af overliggeren og sprang tilbage i spil, men da HIC havde pustet lettelsen ud over den store afbrænder, fulgte en noget mere chokerende oplevelse, da linjedommer Casper Bengtsson viftede med flaget og som den eneste på stadion synes at have observeret, at bolden havde været over mållinjen. Ikke en eneste GVI-spiller havde jublet over det, som linjevogteren mente var en scoring, og øjenvidner med tilhørsforhold til klubben i de hyggelige omgivelser i Vangede kiggede beskæmmet ned i jorden og måtte nok erkende, at bolden end ikke havde været i nærheden af at have været over mållinjen.

Scoringen blev afgørende i en kamp, hvor det er på sin plads at bemærke, at HIC rent faktisk spillede under standard. Og her kommer den med huset ind i billedet.

Et hus har flere vægge, men lige som et fodboldhold er der nogle, vægge, der er vigtigere end andre. Når de bærende vægge ikke kan holde vægten, så skvatter huset sammen. Okay, det er måske lige i overkanten at hævde, at HIC skvattede sammen denne solbeskinnede og svedende varme eftermiddag, men holdets bærende elementer løftede ikke, som det er nødvendigt, hvilket bidrog til nederlaget.

Skal vi blive i billedsproget, så fik HIC fint stabiliseret fundamentet med en noget bedre indsats mod slutningen af første og starten af anden halvleg, men taget brasede sammen, da det famøse linjevogterflag lige skubbede til en af afstivningerne.

Og her er det, den legendariske landstræner og EM-guldvinder Richard Møller Nielsen må vækkes til live til at svære på spørgsmålet om, hvordan vi i HIC-lejren vil vurdere dommertrioens indsats i lørdagens kamp:

’Jeg udtaler mig principielt ikke om dommeren. Specielt ikke ham her.’

At så ydermere Mikkel Nøhr Christensen pådrog sig en skade og at kampen trods det fremragende sommervejr blev afviklet på en brandvarm plasticbane, var andre medvirkende årsager til den dårlige oplevelse, men det er – i modsætning til 2-1-scoringen – snart glemt igen.

Se Kim Lelands fine fotos fra kampen her.

Der bliver bygget et nyt hus på onsdag kl. 18.30. Heldigvis hjemme på en lækker grønsvær, når B 1908 for første gang skal gæste Herstedøster i en kamp mellem to hold med 1 point.

Danmarksserien, kreds 1
GVI - HIC – 3-2 (1-0)
1-0 Malik Ait Ahmed (19) 1-1 Jakob Christensen (48) 2-1 Marcus Zedler/Casper Bengtsson (68) 3-1 Fredrik Olsen (73) 3-2 Carl Matthäi Lund (88)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Andreas Heramb, Carl Matthäi Lund, Jakob Christensen, Christoffer Tabrizi-Birkebæk (30. Mads Lindqvist Haunstrup) – Rasmus Floor, Chris Lindskow, Rasmus Thønning, Benjamin Nielsen – Oliver Benn Larsen (72. Nassor Salim), Mikkel Nøhr Christensen (63. Malthe Jacobsen)

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Yasin Roni Sari

Luk