Menu

Klasseforskel i et nederlag med endnu en HIC-rekord

image
Allan Nielsen
04. september 2022 kl. 09:02
Seniorfodbold mod ungdomsfodbold, kaldte cheftræneren 5-1-nederlaget til Brønshøj

Når det handler om scoringsforløbet og forskellen mellem de to hold, henvises til sidste uges referat af HIC’s kamp mod Holbæk, for det var nærmest ren copy-paste og de-ja-vu: 0-2, en reducering, der skabte lidt håb inden pausen og så et par HIC-fejl, der prompte blev straffet af et tophold fra en klub med en fortid i Danmarks bedste række og helt naturlige ambitioner om oprykning.

Nåh, ja, Brønshøj scorede så lige et mål mere end Holbæk og vandt 5-1, men som cheftræner Jan Christensen så rigtigt konstaterede var point mod topholdene ikke en del af den plan, der skal sikre HIC endnu en sæson i danmarksserien. Det er derimod i kampene mod de tre kommende modstandere, Greve, Gørslev og B 1908.

Det er det helt korte perspektiv, men nederlaget til tonerne af den insisterende tromme i Tingbjerg havde også et mere glædeligt perspektiv for den mange kommende år: HIC sluttede kampen med ikke færre end otte U21-spillere.

Uden nogen form for dokumentation er det udelukkende en kvalificeret påstand, at HIC således sluttede med den yngste opstilling nogen sinde med Lasse Kyrning Hansen, Malthe Jacobsen og Rasmus Thønning som de tre eneste, der var født inden årtusindeskiftet.

Men det var ikke kun i det sidste kvarter, der var klasseforskel, og det var seniorfodbold mod ungdomsfodbold, som cheftræneren kaldte det. Det var fra første færd i en kamp, hvor HIC mod en fysisk stærkere og hurtigere modstander skabte bekymrende lidt offensivt. 

Rasmus Thønning stod for dagens enlige HIC-mål

Så meldingen var ’op med hovederne og hurtigt videre’, for det er som nævnt i de kommende to uger, der er markant større chancer for at høste nogle af de eftertragtede og nødvendige point, og heldigvis lysner det på den alt for lange skadesliste, så de mange unge får flere modne spillere at læne sig op ad.

Fotos fra kampen på det altid livlige Tingbjerg Ground kan ses her.

Danmarksserien, kreds 1
Brønshøj – HIC 5-1 (2-1)
1-0 og 2-0 Mathias Veltz (5 og 32) 2-1 Rasmus Thønning (41) 3-1 Nicolai Jægergaard (48) 4-1 Rasmus Suhr Pedersen (69) 5-1 Mathias Veltz (80)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Akwasi Boateng (10. Mads Haunstrup/80. Christopher Tabrizi-Birkebæk), Carl Matthäi Lund, Jakob Christensen (64. Yasin Roni Sari), Mathias Juul Larsen – Malthe Jacobsen, Andreas Heramb, Benjamin Nielsen (80. Nikolaj Gøtze), Oliver Benn Larsen – Rasmus Thønning, Nassor Yasim (46. Oscar Gjerlev)

Ikke benyttet: Torben Holmbæck og Chris Lindskow

Luk