Menu

Himlen buldrede faretruende, inden det endte med både solskin og livsvigtig HIC-sejr

image
Allan Nielsen
28. maj 2022 kl. 09:01
Med tre kampe tilbage er kampen om nedrykning en gyser, men HIC sikrede sig nyt håb med en velfortjent sejr over og revanche mod Allerød

Én sejr og ni nederlag i de seneste ti kampe.

Sådan en statistik kan tage modet fra selv fodboldens største jubeloptimister. Men endnu en gang blev brystet skudt frem inde i de blå HIC-trøjer, hvor hjerte og lunger blev presset til det yderste endnu en sindsoprivende fredag aften i den nordlige udkant af Herstedøster.

For arbejdsindsatsen var endnu en gang imponerende, da HIC med en 1-0-sejr over Allerød formåede at holde trit med Brønshøj og B 1903 i kampen om at undgå den tredjesidsteplads i rækken, der giver enten direkte nedrykning eller i bedste fald en playoffkamp for at undgå degradering fra danmarksserien.

Måske er det blåfarvet at kalde sejren velfortjent, for Lasse Kyrning Hansen måtte levere adskillige redninger i løbet af kampen, men indtrykket er, at det var HIC, der i hovedparten af tiden var det spildominerende hold.

Alene den kendsgerning, at HIC både turde og formåede at lægge et massivt pres på et hold, man halvanden uge tidligere havde tabt 6-1 til, er imponerende. For det gjorde HIC i den første halve time, men endnu en gang uden at spilovertaget resulterede i andet end masser af tilløb – og ikke den forløsende scoring.

Den kom, men først efter et kvarters afbrydelse af spillet, fordi himlen buldrede og faretruende lyn glimtede i horisonten.

Lige efter den ekstra pause skabte HIC masser af store muligheder, inden det endelig lykkedes at – undskyld udtrykket – lyne.

Rasmus Thønning fik med stor elegance dirigeret bolden ud til Rasmus Floor, der endelig lykkedes i duellen med sin direkte modstander og fra baglinjen fik spillet bolden fladt ind foran mål, hvor Benjamin Nielsen fik tæmmet det oppustede Select-produkt og med noget så sjældent som højrebenet prikkede bolden forbi den fremstormende Magnus Christensen i Allerøds mål.


Benjamin Nielsen scorede det forløsende mål, som gav dagens fortjente HIC-sejr

Her må HIC’s fodboldhistoriske underafdeling lige indskyde en sidebemærkning om de to sidstnævnte spilleres fædrene ophav. Målscoreren er nemlig søn af Mogens Nielsen, der blandt meget andet var ved til at vinde pokalfinalen med Frem i 1978, mens den passerede målmand er søn af Sten Christensen, der udover en mangeårig målmandskarriere i Birkerød spillede for Brøndby og også er far til Chelsea-spilleren Andreas Christensen.

Nåh, tilbage til nutiden, hvor det solbeskinnede slutfløjt fredag aften var en kæmpe lettelse, og sejren var en tiltrængt opmuntring oven på sidste weekends vanvittige kamp mod Brønshøj, der vandt 4-1 efter blandt andet to selvmål og et straffespark i løbet af 8 minutter.

Akwasi Boateng er blevet et viralt hit efter at have scoret det første selvmål fra modstandernes banehalvdel, men han fik revancheret sig med en indsats mod Allerød, der indbragte ham så mange stemmer fra medspillerne, at han blev kåret som kampens spiller.

En af HIC's fantastiske klubfotografer var vanen tro på pletten, og Kim Lelands flotte fotos fra kampen kan ses her.

Den nyvundne selvtillid skal bruges to gange i den kommende uge. Tirsdag spiller HIC pokalkamp på udebane mod Friheden, og så er der fredag aften endnu en ’skæbnekamp’ på udebane mod Avarta.

Danmarksserien, pulje 1
HIC – Allerød 1-0 (0-0)

1-0 Benjamin Nielsen (67)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Akwasi Boateng, Carl Matthäi Leland, Jacob Christensen, Malthe Jacobsen  – Rasmus Floor, Chris Lindskow, Rasmus Thønning, Benjamin Nielsen (85. Mathias Juul Larsen), Andreas Heramb – Nicolai Beck
Ikke benyttet: Andreas Burchall, Alihan Demir, Oliver Benn Larsen, Fitim Farizi, Nassor Salim

Luk