HIC kom til at minde om Manchester City i nederlaget mod Union

image
Allan Nielsen
07. maj 2022 kl. 13:23
HIC tabte for syvende gang i træk, da Union med et overskud af gejst kæmpede marginalerne over på sin side og med 3-1 vandt for blot tredje gang i denne sæson.

En af HIC’s tidligere 1.-holdstrænere nægtede at anerkende, at svigtende selvtillid var et parameter i fodboldkampe: ’Det I kunne i går, kan I også i morgen’, lød argumentet.

Men når nogle af verdens bedste fodboldspillere kan blive ramt af fænomenet i en Champions League-semifinale, så gælder det vel også for HIC, selv om scenen ikke var Estadio Bernabeu, men en mørk kunststofbane på Genforeningspladsen.

Var det da kun selvtilliden, der var afgørende, da Union vandt bundkampen i danmarksserien med 3-1?

Nej, men da HIC’s tyndslidte selvtillid to gange blev flænset af tidlige mål i begge halvleg, mindede det altså om det, der ramte Manchester City to dage tidligere i slutminutterne mod Real Madrid. Uden sammenligning i øvrigt.

HIC kom bagud efter 6 minutter, og det tog sin tid at komme over den start, men efterhånden fik Rasmus Floors udfordringer på højrekanten skabt så mange angreb, af én af dem, da MÅTTE give udbytte. Det skete endelig efter 27 minutter, da Alihan Demir flot kontrollerede en høj bold ved at flugte den i mål.

Union ramte godt nok både stolpen og overliggeren inden pausen, men den måske overoptimistiske fornemmelse var ikke desto mindre, at HIC med udligningen endelig havde genfundet formlen og ville kunne trykke den hjem efter pausen.

Men. Anden halvleg var kun et minut gammel, da Jacob Østbjerg Jørgensen flot flugtede en returbold i mål fra kanten af straffesparksfeltet til endnu en føring til Union.

Det gok i nødden kom HIC sig aldrig over, men konklusionen handler ikke kun om at psykologien har spændt ben for de blå oprykkere. HIC har simpelthen ikke spillet godt i de seneste uger, og der har manglet kvalitet i alt for mange af spillets facetter. Når rækkens bundhold ydermere kan overmatche HIC i gejst og vilje, så skal det gå galt. Og det gjorde det fredag aften på Genforeningspladsen.

Dermed er der lagt op til endnu en skæbnekamp mod en af modstanderne i bunden af rækken på fredag, når B 1903 kommer på besøg i Herstedøster.

Danmarksserien, pulje 1

Union – HIC 3-1 (1-1)

1. Uffe Troensegaard (6) 1-1 Alihan Demir (37) 2-1 og 3-1 Jacob Østbjerg Jørgensen (46 og 63)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Andreas Heramb, Jacob Christensen, Yaaqob Butt (82. Matthias F. Nielsen), Malthe Jacobsen (65. Oliver Benn Larsen) – Rasmus Floor Andersen, Benjamin Nielsen (46. Nassor Salim), Chris Lindskow, Alihan Demir – Rasmus Thønning Jensen (anf.), Nicolai Beck

Ikke benyttet: Mikkel Hvenegaard Jensen, Carl Matthäi Leland, Tobias Abrahamsen