HIC er bedre end statistikken inden tre vigtige fredage

image
Allan Nielsen
24. april 2022 kl. 08:58
I sidste uge vandt Greve 2-1 over HIC og lå nummer 1 i danmarksserien, og i denne uge topper Ishøj IF rækken efter en sejr over HIC på 3-0.

Det har altså været det, der med en af de tyndslidte klichéer hedder ’svære kampe’, men lørdag blev den svære kampe endnu sværere, da HIC efter 28 minutter blev en spiller i undertal, efter Yaqoob Butt satsede for voldsomt i to nærkampe og efter to gule kort måtte traske tilbage til omklædningsrummet.

Ikke desto mindre skabte HIC to store chancer med et par friløbere til Nicolai Beck, men det var undtagelserne i en halvleg, hvor målmanden Lasse Kyrning Hansen havde en travl eftermiddag og både leverede et par store redninger og var stærk med gode indgreb i luften og en aktiv indsats i hele sit straffesparksfelt. Og da et farligt, indadskruet hjørnespark sejlede over HIC-målmanden, leverede Carl Matthäi Leland en ekvilibristisk redning på mållinjen.

Lasse Hansen havde nok at se til i HIC-målet, men bidrog med flere gode redninger og indgreb til at holde HIC inde i kampen

49 minutter holdt HIC’s decimerede mandskab stand, inden indskiftede Christian Offenberg med et hovedstød scorede efter et indlæg fra højrebacken Frederik Munck, der fik for god plads til at sende sit indlæg lige ind i panden på den tidligere landsholdsanfører. Offenberg bar bindet, da han som Avarta-spiller i 2018 var med på det hold, der blev berømt som ’vikarlandsholdet’.

Også Ishøjs målscorer til 2-0, 25-årige Daniel Stückler, har en fortid, der er noget mere prominent end hans nuværende klub, da han blandt andet har spillet i Superligaen for Brøndby og FC Helsingør, og sågar tre europæiske kampe for førstnævnte. Det har lært ham nogle fif, som han brugte til at udmanøvrere sin modspiller og reelt afgøre lørdagens kamp med et hovedstødsmål.

Derefter fortjener HIC stor respekt for i en god periode at komme frem til flere gode muligheder og få sat nogle gode angreb sammen mod en særdeles kompetent modstander, der efter HIC’s to kampe mod topholdene ligner en storfavorit til at opfylde ambitionen om at blive divisionsklub næste sæson.

HIC står derimod overfor tre afsindig vigtige fredage, og det er værd at give holdet kredit for at ligne alt andet end det taberhold, som fem nederlag i træk ellers nemt kunne give udtryk af. Det er første gang siden 2011, at HIC’s førstehold har tabt fem kampe i træk. Dengang endte sæsonen ikke desto mindre med en midterplacering i serie 2.

Nu har de fem nederlag sendt HIC fra 4.- til 8.-pladsen i klubbens første sæson i danmarksserien, men selv om Yaqoob Butt nu er ude med karantæne, er der grund til at se frem til de kommende tre kampe med optimisme. Indsatsen i alle året fire kampe har været opløftende, og Rasmus Floor Andersen er efter sin skade klar til at gøre comeback på fredag i hjemmekampen mod Solrød. Dernæst venter de to andre hold, HIC skal kæmpe med for at undgå nedrykning; Union på udebane og B 1903 på hjemmebane.

Fem østdanske klubber i nedrykningsspillet i 3. division betyder med største sandsynlighed, at der rykker tre hold ud af både pulje 1 og pulje 2 i danmarksserien, så HIC’s kommende tre fredagskampe kan meget vel blive definerende for sæsonen, selv om der mangler yderligere syv kampe.

Se Kim Lelands flotte fotos fra kampen her.