Menu

Hårdt arbejde skal sikre HIC endnu en sæson i danmarksserien

image
Allan Nielsen
06. august 2022 kl. 13:56
Interview med cheftræner Jan Christensen forud for en spændende sæson i danmarksserien, hvor en af de nye spillere er hans egen søn. Og de har et gnistrende temperament tilfælles

Ingen, der har overværet en af HIC’s kampe de seneste seks år er i tvivl om, at 1.-holdet har en temperamentsfuld cheftræner.

’Fordi jeg hader at tabe. Det er det værste, jeg ved’, forklarer Jan Christensen baggrunden for sit synlige og hørbare engagement.

Men cheftræneren og hans hold kommer til at tabe en hel del gange i den kommende sæson, for det er en naturliglig konsekvens af HIC’s mål, som Jan er helt klar i spyttet omkring: Det handler om at overleve.

Lidt mere tøvende bliver han, når spørgsmålet er, hvordan HIC skal overleve?

’Vi skal gerne blive lidt boldbesiddende end sidste sæson, og vi har efterhånden mange, der er gode på kuglen. Det kan måske blive lidt sværere at få fat i den, men ellers er konceptet det samme som sidste år: En bundsolid defensiv og så ellers knaldhårdt arbejde’.

Det gik godt i HIC’s første sæson i Danmarksserien, hvor præmissen viste sig at blive, at der skulle være tre hold under HIC i stillingen. Det lykkedes lige akkurat med B 1903, Solrød og Union som de tre nedrykkere, men forventningen er, at mindre kan gøre det i den kommende sæson. Det er et kompliceret regnestykke, hvor antallet af nedrykkere øst for Storebælt fra 3. division er den afgørende faktor, men i bedste fald kan en 9.-plads være nok til at sikre en tredje sæson i Danmarks femtebedste række.

Hjemme mod Tårnby søndag

Sæsonen starter søndag kl. 10.30 med en hjemmekamp på et efter en regnfattig sommer imponerende grønt og indbydende græstæppe mod Tårnby FF, der sidste sæson blev nummer to i DS kreds 2 og med en massiv satsning på at forstærke truppen er blandt de helt store favoritter til en kommende oprykning.

Men HIC’s trup er også bedre end sidste år. Dels har de mange meget unge spillere fået værdifuld erfaring fra deres første sæson som seniorspillere, dels er den suppleret med en tidligere divisionsspiller i Mikkel Nøhr Christensen samt tre yderligere tre nye spillere: Yasin Roni Sari, Christoffer Tabrizi-Birkebæk (fra Karlslunde) og Mads Haunstrup (fra Glostrup).

Mikkel Nøhr og Christoffer Tabrizi-Birkebæk får debut for HIC i sæsonpremieren mod Taarnby FF

Mikkel Nøhr Christensen har spillet divisionsfodbold i Brønshøj, Hvidovre og Roskilde – og så er det cheftrænerens søn.

’Bortset fra et halvt år i Avedøre har jeg aldrig været træner for Mikkel og har altid helst ville undgå det, men efter han på grund af tilbagevendende skader havde ophævet sin kontrakt i Roskilde, var alternativet, at han helt skulle stoppe med at spille fodbold, så jeg ringede og spurgte, om han ville give det en chance, og det har han sagt ja til,’ forklarer Jan om den nye HIC-spiller, der har arvet sin fars gnistrende vindervilje.

’Det har tidligere givet nogle konfrontationer, men vi er begge blevet lidt blidere med årene,’ griner cheftræneren, der dog har overladt det til assistenttræneren Ulrik Nielsen at have dialogen med Mikkel under træning og træningskampe – hvor Mikkel i øvrigt allerede har vist sin uomtvistelige klasse og ydermere har scoret tre gange.

Syvende sæson som cheftræner

Den kommende sæson bliver den syvende i HIC for Jan Christensen, hvis ’personlige rekord’ er otte år i Avedøre, men han erkender klart, at han ikke havde forestillet sig at det skulle blive til så lang en periode, da han skiftede til HIC i 2016, men som så mange andre før ham er han blevet grebet af den ånd og det klubliv, vi alle værdsætter i den velfungerende landsbyklub.

’Så længe jeg kan se udviklingspotentialet i holdet, og klubben i øvrigt synes, det er en god ide, er jeg da indstillet på at fortsætte’, sige Jan om sit parløb med målmandstræner Søren Hansen, der jo har indtil videre har resulteret i to oprykninger til luftlag, hvor HIC aldrig har befundet sig.

HIC’s status som en velrenommeret danmarksserieklub har i øvrigt helt naturligt gjort den attraktiv for flere andre spillere, der selv har henvendt sig for at tilbyde deres kvaliteter – og har spurgt cheftræneren til de økonomiske muligheder, som har vist sig at være betingelser:

’Når jeg fortæller, at de får et indbetalingskort og skal betale kontingent to gange om året, er interessen pludselig væk’.

Det er blandt andet derfor, vi er mange ude på sidelinjen, der glæder os til at følge HIC i endnu en sæson i danmarksserien.

Luk