Menu

Endnu et flueben hakket af til lyden af trommer og usaglige tilråb

image
Allan Nielsen
05. september 2021 kl. 07:48
Med oprykningen til danmarksserien bliver HIC ved med at nå nye milepæle i den svært definérbare bog, der handler om klubbens sportslige bedrifter

Lørdagens kamp var lidt mere end bare et møde mellem en nedrykker og en oprykker. Målt på meritter faldt Brønshøj mod HIC også ned i gryden, hvor klichéen ’David mod Goliath’ lå og simrede.

Påstanden er i hvert fald, at HIC aldrig har spillet en ordinær turneringskamp – altså bortset fra i pokalturneringen – mod en klub, der har både en fortid i den bedste danske række og som har haft spillere på landsholdet. I Brønshøjs tilfælde drejer det sig om 13 sæsoner fra 1962 til 1989 samt 11 landsholdsspillere fra det 18-årige stortalent Ove Andersen i 1955 til den senere europamester Kent Nielsen i 1986.


De to hold klar til kamp med noget flottere rammer, end HIC er vant til

Men der er langt fra fortidens meritter til nutidens niveau, så den umage matching endte 1-1 i stemningsmættede Tingbjerg, hvor trommer, slagsange og usaglige tilråb udgør et hvepsestribet lydtapet. På den anden side: Tilråbene fra ølbordet i HIC er på de gode dage vel heller ikke altid tilladt for mindreårige?

Kampen kan deles op i tre faser. Et for HIC svært indledende første kvarter, hvor hjemmeholdet virkede markant stærkere og kom foran, da Lasse Kyrning Hansen i en luftduel blev overmatchet af en kleppert af en angriber, der efterfølgende sparkede kuglen i kassen – og kort efter havde en kæmpechance for at score til 2-0.

Dernæst steg HIC’s kurve så markant, at Rasmus Floors udligning på Nicolai Becks eminente forarbejde egentlig var for lille et udbytte i en periode, hvor Brønshøjs midtbane ’var forsvundet’ og HIC løb sig frem til masser af gode chancer.

Og så en anden halvleg, hvor Brønshøj må roses for at skrue op for intensiteten og lykkedes med at mase HIC baglæns ned mod klubhuset, hvor der skulle være et privatarrangement i restauranten senere på dagen. Som vi hørte det talrige gange i løbet af kampen.

HIC skal til gengæld roses for en ihærdig mandfolkepræstation, hvor kræfterne blev brugt på energisk at forsvare sig i sådan en grad, at der kom til at mangle den fornødne kølighed og overblik, når chancen for kontrastød bød sig. Nicolai Beck kom ikke desto mindre frem til en stor hovedstødschance, hvor noget mere pandehår kunne have gjort en afgørende forskel, men Lasse Kyrning Hansen måtte på den anden side levere en stor redning, da presset mod slutningen kulminerede.


Rasmus Floors mål efter flot HIC-opspil var nok til at redde 1 point med med til HIC.

Uafgjort var derfor et vundet point mod et hold, hvis målsætning er en hurtig tilbagevenden til divisionerne, som den sidste år forlod for første gang efter Anden Verdenskrig. Det er altså temmelig længe siden.

Danmarksserien, pulje 1

Brønshøj - HIC 1-1 (1-1)

1-0 Jeppe Orbe (12) 1-1 Rasmus Floor Andersen (25)

HIC (4-4-2): Lasse Kyrning Hansen – Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Tobias Abrahamsen, Simon Reeslev – Rasmus Floor Andersen, Rasmus Thønning (anf.), Chris Lindskow, Benjamin Nielsen – Nicklas Bøgelund (74. Akwasi Boateng), Nicolai Beck (61. Alihan Demir)

Ikke benyttet Andreas Burchall, Mathias F. Nielsen, Andreas Heramb

420 tilskuere inkl. ca 45 fra HIC.