Menu

En triumf for tålmodigheden, kynismen og den store klinge

image
Allan Nielsen
10. juni 2023 kl. 09:12
Efter sejr over Tårnby FF kan HIC (næsten) selv afgøre sin skæbne i danmarksserien

Ovenpå på sådan en fodboldkamp kan man vælge mellem – blandt andet - at finde de mest beskrivende ord, skrive et kronologisk referat eller fremkalde et øjebliksbillede, der indfanger oplevelsen.

Det sidste står cheftræner Jan Christensen for, da han mod slutningen frygtede, at Tårnby FF skulle blive farlige på et kontraangreb.

’Så er det den store klinge’, lød den indtrængende opfordring fra sidelinjen i et forsøg på at få de blåklædte til at løbe ’hjem’, som det hedder i fodboldjargon.

Og var der noget, HIC’erne gjorde denne pragtfulde sommeraften, så var det at løbe. Ikke solen sort, for den hang i al sine orange vælde og kastede varmende stråler i øjnene på os på den ene sidelinje, men rigeligt til, at det resulterede i en ekstrem vigtig 4-1-sejr.

De bedst beskrivende ord for den sejr er tålmodighed og kynisme – tilsat et stænk af held, denne uforudsigelige faktor, der kan opsøges, men jo også er en svigagtig størrelse.

Tålmodigheden gav sig udtryk i, at HIC i en første halvleg knoklede for at holde modstanderen væk og så ventede på de muligheder, der så pludselig viste sig takket være det energiske arbejde.

Rasmus Floor var således pågående nok til at opsnappe en skidt tilbagelægning og score kampens første mål og Benjamin Nielsen behandlede en god aflevering fra Mathias Juul Larsen efter fortjeneste til to jubelscoringer.


Rasmus Floor kronede en flot kamp af med både et mål samt en velfortjent hæder som kampens spiller

Forskellen på kampens betydning for de to hold var tydelig, da Tårnby reducerede på et langskud, der blev rettet af undervejs, og fejrede det på nærmest lunken vis.

Så var der langt mere energi i jublen, da Nicolai Beck kynisk først udnyttede, at Tårnby-målmanden ikke kunne holde et frisparksindlæg, og siden afsluttede et fremragende opspil med Benjamin Nielsen som oplægger til 4-1-målet.

Kampens HIC-mål blev scoret af Nicolai Beck, Rasmus Floor og Benjamin Nielsen

Da GVI samtidig vandt over Karlslunde betød sejren, at HIC med et forspring på 2 point bevarede den 7.-plads, der nu skal forsvares i sidste spillerunde på udebane mod Gørslev.

Inden da skal de samme to hold mødes i en pokalkamp i Herstedøster på tirsdag, men det er nemt at forudsige, at lørdagens udekamp er uendeligt meget vigtigere, da den kan sikre en playoffkamp om overlevelse i danmarksserien.

Det kræver desuden, at Avarta skal sikre sig oprykning fra DS til 3. division, så skæbnen er endnu ikke HELT i HIC egne hænder, men efter at have været helt oppe på – og lidt over - den store klinge, har spillerne i hvert fald gjort deres.


Sejren gave god stemning blandt de 347 tilskuere på en dejlig aften i HIC, hvor også stemningen på balkonnen var i top.

Se flere af Kim Lelands flotte fotos fra kampen her

Danmarksserien, pulje 1

HIC – Tårnby FF 4-1 (0-0)

1-0 Rasmus Floor (53) 2-0 Benjamin Nielsen (68) 2-1 Rasmus Fugl (70) 3-1 Nicolai Beck (77) 4-1 Nicolai Beck (79)

HIC (5-3-2): Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Leland, Rasmus Thønning (87. Mathias Fønne Thomsen), Magnus Ulrik Kristensen, Jonas Winther – Mathias Juul Larsen, Mikkel Nøhr Christensen (8. Chris Lindskow), Benjamin Nielsen – Rasmus Floor, Nicolai Beck

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Maximilian Pein, Andreas Heramb, Nikolaj Gøtze, Ilias Nøkkentved

Luk