Efter sindsoprivende sejr over B 1903 er HIC på en vanvittig 4.-plads i danmarksserien

image
Allan Nielsen
30. oktober 2021 kl. 20:09
HIC fuldendte en dejlig oktober som ubesejret i Danmarksserien, efter den fjerde kamp i træk uden nederlag

HIC's debutsæson i Danmarksserien har for både klubben, trænere og spillere budt på opgaver og oplevelser, hvor der kan drages en direkte parallel til begivenhederne på og uden for banen denne pragtfulde efterårseftermiddag på det historiske fodboldanlæg, vi allesammen ofte tordner forbi i høj fart ude på den altid trafikerede Lyngbyvejen.

Se, det var en lang og snørklet indledning på årets næstsidste kapitel i et eventyr, der ad en mindst lige så snoet rute har ført Herstedøster IC’s bedste hold frem på 4.-pladsen i Danmarksserien.

Fuldstændig vanvittigt, som Jan Christensen konstaterede, da cheftræneren samlede spillere og øvruige omkring holdet i et stuvende fyldt omklædningsrum lykønskede sit hold med den hårdt tilkæmpede sejr på 3-2 over B 1903.

Kampen startede med lidt af et lykketræf, da et langskud fra Chris Lindskow ramte en modstander og fangede B 1903-målmanden på det forkerte ben, som man jo siger. 1-0 efter 4 minutter og en god start på en halvleg, som HIC uden at spille overbevisende havde kontrol over mod et hold, der synes at lede efter et offensivt koncept og knapt havde en afslutning på mål inden pausen.

Trods B 1903’s manglende skarphed i indlæg og afslutninger primært fra distancen blev hjemmeholdets spilovertag mere bekymrende efter pausen, og det gik galt efter en dårlig aflevering og et boldtab på B 1903s banehalvdel, der blev straffet med en yderst kvalificeret afslutning i det ene målhjørne få afleveringer senere.

HIC’s største bedrift i lørdagens kamp var uden sammenligning det mentale comeback, der gjorde et ellers presset hold i stand til at svare tilbage og igen etablere noget offensivt efter udligningen i det 64. minut, og som det ofte er tilfældet i fodboldkampe, var det et par af HIC’s på dagen bedste, der gjorde forskellen.

Anfører Rasmus Thønning skulle godt nok have to forsøg, efter at have sendt et frispark i muren, men riposten blev banket uimodståeligt op i det ene målhjørne efter 80 minutter, hvorefter Benjamin Nielsen kronede endnu en kæmpe arbejdsindsats på midtbanen med at få hovedet på et hjørnespark, hvilket blev et oplæg til tilbagevendte Jack Casteleijns, der med angriberens fintfølende næse for mål stod det rigtige sted og dirigerede bolden i mål med skulderen.

3-1 og så var den vigtige sejr vel i hus? Næh, et straffespark dømt af den i øvrigt fremragende dommer, der stod et par meter fra gerningsstedet og derfor havde noget bedre udsyn end os ude på sidelinjerne, blev med en flabet ’Panenka’ omsat til en reducering og dermed 5 nervøse minutters overtid, inden jublen fik frit løb.

8 point i oktober, kunne Jan Christensen også notere sig efter den fjerde kamp i træk som ubesejret, hvilket som indledningsvist nævnt nu placerer HIC på en 4.-plads i en tæt stilling med tre tophold, hvor 5 point skiller nummer 4 og 8, og hvor to hold indtil videre er isoleret i bunden.

Det trækker op til en hyggelig aften for spillere, trænere og ledere, hvis HIC kan krone det eventyrlige år med point i lørdagens hjemmekamp mod Brønshøj. HIC'erne håber derfor på stor støtte fra de mange trofaste tilskuere, så vi sammen kan tage kampen op på og udenfor banen, når HIC byder Brønshøj op til kamp lørdag d. 6. november kl. 13.30.

Danmarksserien, pulje 1

B 1903 - HIC 2-3 (0-1)

0-1 Chris Lindskow (4) 1-1 Christian Fritze (64) 1-2 Rasmus Thønning (80) 1-3 Jack Casteleijns (87) 2-3 Søren Bech Jensen (straffe 90)

HIC (4-4-2): Lasse Kyrning Hansen – Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Rasmus Thøning (anf.), Alihan Demir – Rasmus Floor Andersen, Chris Lindskow, Benjamin Nielsen, Fitim Farizi (66. Oliver Benn Larsen) – Jack Casteleijns, Nicolai Beck (87. Oscar Gjerlev)

Ikke benyttet: Mikkel Hvenegaard Jensen, Mathias Juul Larsen, Mathias F. Nielsen, Nassor Salim