Menu

Det naive overmod fik et gevaldigt hak i tuden

image
Allan Nielsen
29. august 2022 kl. 09:56
Holbæk straffede benhårdt HIC’s fejl og de var så mange, at nederlaget på 4-1 var billigt sluppet

Fodboldsproget er en foranderlig størrelse.

I gamle dage bestod et hold af blandt andet halfbacker, en centerhalf, et par innerwings og en centerforward, obstruktion var velkendt forseelse og K.B., AB, Frem og B 1903 var Danmarks førende klubber.

Siden var en libero ikke længere kun en ble, og nu har vi forstoppere, 6’ere, 8’ere, 10’ere, en aflevering fra baglinjen (som i virkeligheden hedder mållinjen) hedder cutback og så er der opstået et begreb, der hedder restforsvar.

Det handler om de spillere, der skal blive tilbage og passe på, når resten af holdet drøner frem i jagten på fodboldens altoverskyggende præmie: målene.

Drønede frem gjorde HIC i stor stil denne søndag ved middagstid i en kamp mod endnu en tidligere magtfaktor i dansk fodbold, Holbæk Bold & Idrætsforening, der i 1970’erne med landsholdsspillere som Benno Larsen og Jørgen Jørgensen spillede fire år i den bedste række, tabte to pokalfinaler og serverede nogle fremragende ostemadder i pausen i presserummet.

Opildnet af et opmuntrende resultat ugen inde med 4-2-sejren i Karlslunde, hvor det hele lykkedes, gik HIC overmodigt til angreb på den nutidige udgave af den 122-årige. Og det blev effektivt straffet, for selv om restforsvar ikke var et kendt begreb i Holbæks storhedstid, så vidste nutidens DS-hold, hvordan man udnytter en modstandernes naivitet.

0-1 efter 4 minutter og 0-2 efter 14 minutter kan lyde som en hurtigt udklassering, men i virkeligheden havde HIC bolden mest og flyttede den fint rundt i en 1. halvleg, hvor der var effektiviteten til forskel på de to hold. Kynisme, hedder det også med et af de ord, der er blevet ’moderne’ i fodboldsproget.

Allestedsnærværende Rasmus Thønning, der på et HIC-hold med en hel håndfuld spillere siddende uden for med skader tog et kolossalt ansvar, reducerede på en ripost efter et af flere velkomponerede HIC-angreb, og der var optimisme, da HIC efter pausen skulle angribe ned mod de nye omklædningsrum, der nu også har fået monteret et stålrækværk.

Efter et par fejlindgreb fra HIC’s ellers normalt meget driftssikre midterforsvarere var stillingen 1-4, og så svandt troen på et mirakuløst comeback. Det gav plads til debut til indskifterne Bertram Knudsen og Nikolaj Gøtze, der sammen med Oscar Gjerlev og Mathias Juul Larsen i tirsdags var med til at tabe en serie 3-kamp.

Nicolai Gøtze har spillet i HIC siden barnsben, og fik debut på 1. senior i kampen mod Holbæk

De vanen tro gode fotos fra kampen kan findes her.

Holbæk topper nu rækken og vil givetvis skulle spille om at gøre comeback som divisionsklub, hvilket også er tilfældet for HIC’s næste modstander, Brønshøj, som HIC fik 1 point mod i tre kampe sidste sæson. Vi gør et nyt forsøg på lørdag kl. 14 i Tingbjerg.

Danmarksserien, kreds 1
HIC – Holbæk 1-4 (1-2)
0-1 Benjamin Christian Lund (4) 0-2 Mikkel Jensen (14) 1-2 Rasmus Thønning (30) 1-3 selvmål af Carl Matthäi Leland (49) 1-4 Mikkel Jensen (58).

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Lund, Jakob Christensen, Mathias Juul Larsen – Oliver Benn Larsen (46. Yasin Roni Sari), Andreas Heramb (86. Nikolaj Gøtze), Benjamin Nielsen (86. Bertram Knudsen), Rasmus Floor – Rasmus Thønning, Nassor Yasim (55. Oscar Gjerlev)

Ikke benyttet: Andreas Burchall

Luk