Menu

Det er skrevet før, men måske var det den bedste kamp i HIC’s historie

image
Allan Nielsen
15. april 2023 kl. 07:44
Trods en udvisning efter 20 minutter vandt HIC fredag aften med 4-0 og har nu fået 7 point i tre kampe

Når det går fremad, er der god grund til at kigge bagud.

Man kan skue to uger bagud og konstatere, at HIC nu har fået 7 point i de seneste tre kampe.

Man kan tænke otte måneder bagud og undre sig over, at HIC i denne sæson har spillet 15 kampe uden at vinde.

Man kan lade minderne gå 10 år tilbage og smile over, at tre af de nuværende HIC-spillere, Jakob Christensen, Benjamin Nielsen Nicolai Beck, dengang som teenagere var 1.-holdsspillere – i serie 3. Rasmus Thønning kom først til to år senere i serie 2.


Benjamin Nielsen og Jakob Christensen fejrer et af brandvarme Nicolai Becks to mål.

Man kan bladre gennem HIC’s jubilæumsbog og fundere over, om indsatsen i fredagens Danmarkseriekamp var den bedste i klubbens 103-årige historie?

Eller man kan stå i regnen ude på bane 2, og som cheftræneren konstatere, at de seneste 90 minutter var nogle af de allerbedste i de snart syv år, Jan Christensen har haft ansvaret for det bedste hold i klubben med sjæl og ånd.

 

I hvert fald en kamp i top-3

Jan korrigerede lidt senere til, at det i hvert fald var en præstation i top-3 i hans tid, og eftersom HIC før 2016 aldrig har spillet højere end serie 1, så er det vel fastslået, at 4-0-sejren over Roskilde KFUM var en storslået oplevelse på flere fronter.

At blive ramt af endnu en horribel udvisning, denne gang efter bare 20 minutter, og så alligevel vinde 4-0, er jo imponerende i sig selv, men endnu mere begejstrende var den form for flydende og fremadrettet fodbold, HIC nu er i stand til at praktisere. Det er ganske enkelt seværdigt på den frydefulde måde.

Det nemmeste i verden er jo at være bagklog, men da assistenttræneren forleden aflagde barndomshjemmet et hastigt besøg og begejstret meddelte, at 1.-holdstruppen for første gang i umindelige tider havde været fuldtallig til en træningsaften, var fornemmelsen, at så kunne det da ikke gå helt galt.

70 minutter med en spiller i undertal burde jo gå galt, men når alle så lige arbejder 10 procent hårdere mod et hold, der har betydeligt mindre at spille for med det nuværende turnerings-system, så blev undertallet mere end udlignet.

 

16 stemmer til kampens spiller

Selv om der var tale om en kæmpemæssig holdindsats, var der bare en bedrift, der skilte sig så meget ud, at Mikkel Nøhr endnu en gang blev kåret som kampens spiller, denne gang med 16 stemmer.


Mikkel Nøhr kronede en fantastisk kamp med 2 flotte mål.

Det er mange.

Det skyldes blandt andet hans langskudsperler, men Mikkel og nytilkomne Frederik Nørrestrand bidrager bare med erfaring fra et højere niveau, hvilket udover deres egne, stærke præstationer er med til at løfte medspillerne og dermed hele holdet omkring dem.

En af de mere oversete kvaliteter i en kollektiv sport som fodbold er evnen til at gøre sine medspillere bedre. Det siger sig selv, at det er en selvforstærkende effekt. Og en væsentlig årsag til, at efterårets kriseramte hold nu er ubesejret i tre kampe.

Nåh ja, så har Nicolai Beck nu scoret seks mål i årets fem kampe, og på et tidspunkt skal der nok graves i arkiverne for at finde ud af, hvad der skal til for at blive klubbens mest scorende nogen sinde?

Referenten skal prøve om han kan finde en statistiker, der kan løfte den opgave.

 

Danmarksserien, pulje 1

HIC – Roskilde KFUM 4-0 (2-0)

1-0 Mikkel Nøhr Christensen (27) 2-0 Nicolai Beck straffe (43) 3-0 Nicolai Beck (75) 4-0 Mikkel Nøhr Christensen (88). Udvist: Rasmus Floor Andersen (19)

 

HIC (4-4-2): Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen, Jakob Christensen, Frederik Nørrestrand, Mikkel Bredfeldt - Rasmus Floor Andersen, Mikkel Nøhr Christensen, Benjamin Nielsen (81. Chris Lindskow), Sune Lundsgaard Mortensen (60. Mads Lindqvist Haunstrup) - Rasmus Thønning (84. Carl Matthäi Leland), Nicolai Beck

 

Ikke benyttet: Torben Holmbæck, Maximilian Pein, Andreas Heramb

Luk