Menu

Alle fodboldens røvsyge klichéer blev bekræftet, da HIC lavede en gevaldig maveplasker

image
Allan Nielsen
13. maj 2023 kl. 09:44
Så gik den ikke længere for HIC, der lavede alt for mange fejl, at det blev 1-4 mod Karlslunde

Er der én ting over 50 år i fodboldens tjeneste har lært referenten, så er det alle de røvsyge klichéer, det ellers er en god skik at undgå.

Mål ændrer fodboldkampe.

Man skal kende sin besøgelsestid.

Man er ikke bedre end sin sidste kamp.

Og så den, som min rablende vanvittige farbror har serveret marginalt flere gange for B.T.’s læsere end hans lillebror skrev det i Ekstra Bladet:

Der er ingen erstatning for klasse.

Selv om det er indholdsløse ord, så er der alligevel en snert af mening at hente i dem. Under fredagens DS-kamp mod Karlslunde spøgte mange af dem i erindringen, efterhånden som ellers højtflyvende HIC landede med en smertende maveplasker på denne ellers pragtfuldt solbeskinnede forårsaften i den hyggelige landsby.

Fejlene var så mange og afgørende, at Karlslunde vandt 4-1 uden at skabe flere chancer end hjemmeholdet, der med bedre beslutninger og mindre hektisk spil især i kontrafasen i første halvleg kunne have udnyttet en voldsom grad af sløseri i Karlslundes opspil i langt højere grad.

I stedet fik Karlslunde foræret et mål, da Lasse Kyrning Hansen og Rasmus Thønning ikke talte samme sprog, men optimismen vendte tilbage, da Benjamin Nielsen med et fremragende fladt oplæg sendte Nicolai Beck op på 9 mål i de seneste 9 kampe.

Nicolai Beck viste fortsat god målform med sit 9 mål i forårets 9 kampe.

Nicolai Beck sparkede bolden i kassen igen efter pausen, men en offside, som linjedommeren i modsætning til alle omkring ham kunne se, forhindrede HIC i at komme foran – og blev begyndelsen til enden.

Et målmandsdrop, en kikset indlæg, der blev straffet med en omstilling, en scoring i overtiden og en indsats blottet for den ellers sædvanlige gnist og glød straffede et HIC-hold, der havde en del klasse siddende uden for med skader, men det er kun en uge siden, at en tilsvarende situation endte anderledes lykkeligt.

Furerne i panden på sidelinjen blev dybere og dybere, og så er det, en anden anekdote fra mange år i avisbranchen dukker op i erindringen: Da KB med Niels-Christian Holmstrøm som træner havde tabt en udekamp til Herfølge og reportagen fra den lille, trivelige og ofte meget morsomme journalist, Ekstra Bladet havde sendt til kampen, sluttede således:

’Hvad KB’s træner mente om kampen, kan vi desværre ikke fortælle. Vi turde ikke spørge ham’.

Mathias Juul var blandt de bedre HIC'ere, og leverede en god indsats på den offensive midtbane.

Fra HIC’s omklædningsrum kan det dog afsløres, at cheftræneren var flov over indsatsen.

 

Danmarksserien, pulje 1

HIC – Karlslunde 1-4 (1-1)

0-1 Mathias Lang Andersen (26) 1-1 Nicolai Beck (36) 1-2 Emil Moestrup (58) 1-3 Victor Sander Andersen (82) 1-4 Frederik Schydt Sørensen (90+1)

 

HIC (4-5-1): Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen (87. Akwasi Boateng), Rasmus Thønning (87. Andreas Heramb), Frederik Nørrestrand, Mikkel Bredfeldt – Rasmus Floor (87. Nikolaj Götze Rasmussen), Mathias Juul Larsen, Chris Lindskow (60. Carl Matthäi Leland), Benjamin Nielsen, Sune Lundsgaard Mortensen - Nicolai Beck

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Maximilian Pein, Ilias Nøkkentved

Luk