Menu

2-1 og hurtigt videre – til en ganske særlig fredag

image
Allan Nielsen
22. maj 2021 kl. 21:14
Det var vådt, det var spændende, det var frustrerende, det var ophedet på sidelinjen, det var lørdag og det var til tider tæt på at være jammerligt. Men det var – igen, igen – endnu en sejr til HIC

’Og hvordan vil referenten så beskrive den kamp?’, undrede Jakob Christensen sig med et skævt smil velvidende at HIC’s indsats i lokalopgøret mod Albertslund alene udmærkede sig ved resultatet.

’2-1 og hurtigt videre – til på fredag’, var det umiddelbare forslag til en ultrakort version af kampen, der også blev præget af en bimlende offside-kendelse og tre gule kort til HIC, hvor straffen så langt fra stod mål med forseelserne.

Faktisk var det første gule kort – til Jack Castelijns – løjerligt nok indledningen til det mest positive, for de 10 minutter i undertal var HIC’s bedste periode i hele kampen. En udskiftning i forbindelse med den tidsbegrænsede udvisning gav HIC et helt andet udtryk, og lige så snart HIC var fuldtallig, fik Chris Lindskow leveret den ene perfekte aflevering, som på et øjeblik kan få fodboldkampe til at slå kolbøtter.

Rasmus Floor fik med sin signaturafslutning i det lange hjørne sparket HIC foran, og man anede at forvandlingen endelig havde indfundet sig med yderligere et par gode afslutninger, men den spirende optimisme fik et smertende los i bollerne, da Adem Kücükkartal fik for meget tid og plads og kvitterede med en fremragende frispilning af Mikkel Tribler til udligningen.

Trods en opsang, der nok ikke havde været passende til Philip Fabers pigekor, fra cheftræner Jan Christensen i pausen, var det stadig svært at få øje på kampens store betydning efter pausen. Eller måske var det netop betydningen, der lagde sig som en dyne over det ’oprykningstruede’ udehold.

Cheftrænerens forklaring på den manglende sammenhæng i især de offensive aktioner er, at frygten for at lave fejl overstråler modet til at turde tage chancer, hvilket jo er et velkendt scenarie for et hold, der står på tærsklen til at skrive klubhistorie.

Men ganske som i første halvleg skal der jo kun én god sekvens til at kvæle analytikernes velmente forklaringer, og sådan en leverede Simon Reeslev, da han med et fremragende fladt indlæg fik lagt bolden for fødderne af Benjamin Nielsen, der i en ny rolle som central midtbanespiller blev matchvinder med en scoring med højrebenet.

At føringen ikke gav den fornødne ro må til dels tilskrives yderligere et par besynderlige advarsler, der gjorde afslutningen til noget af en kamp med ryggen mod Lasse Kyrning Hansens mål, men et Albertslund-hold uden nogle af de allerstørste profiler formåede ikke for alvor at give de våde HIC-tilhængere hverken hjerteflimmer eller dårlige nerver.

Meget symptomatisk for indsatsen koncentrerede holdets egne stemmer til kampens spiller sig om defensiven, hvor der var stemmer til alle de fem bageste med unge Mathias Juul Larsen som topscorer endnu en gang, men referenten må endnu en gang udtrykke beundring over Jack Castelijns’ forbilledlige indsats på en dag, hvor topscoreren vel kun kom til en enkelt afslutning, men ude på banen gav opvisning i, hvordan man får det bedste ud af stort set alle sine kontakter med den ellers ofte drilske bold.

Mange flere tilskuere vil der heldigvis være på plads i Herstedøster på fredag aften. Med to kampe tilbage er situationen nemlig den helt specielle, at HIC med en sejr over Liria definitivt kan sikre sig den historiske oprykning til danmarksserien.

HIC er efter nederlag til Hørsholm nu sikker på mindst som nummer to at skulle spille playoff om oprykning, og Jan Christensen håber at netop den sikkerhed kan være ventilen, der lukker dampen ud af de overophedede forventninger.

De seneste lempelser af restriktionerne betyder, at der må være 500 tilskuere til kampen på fredag, hvis de vel at mærke sidder ned og overholder alle forholdsregler. Det kan godt blive en udfordring, hvis det går, som vi alle sammen håber.

 

Albertslund – HIC 1-2
0-1 Rasmus Floor Andersen (40) 1-1 Mikkel Tribler (44) 1-2 Benjamin Nielsen (52)

Gule kort: Jack Casteliijns (28), Nicklas Bøgelund (72), Chris Lindskow (79)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Mathias Juul Larsen, Carl Matthäi, Jakob Christensen, Simon Reeslev – Rasmus Floor Andersen, Mathias F. Nielsen, Chris Lindskow, Benjamin Nielsen - Nicklas Bøgelund, Jack Castelijns.
Indskiftet: Oscar Gjerlev, Tobias Abrahamsen, Nassor Salim

Luk