Menu

En "Flyvende hollænder" kom forbi

image
John Bødker
30. december 2021 kl. 17:30
I sommeren 2020 blev måltyven Jack Castelijns en stor del af HIC - Nu er det slut. Gense et af hans flotte mål

Når man så på topscorerne i de danske divisioner var der et navn der lyste op, nemlig Jack Castelijns fra Vanløse - Han havde i et par sæsoner været blandt de bedste målscorer i 2.division - Sådan en kunne man godt bruge til at supplere Nicolai Beck i front. At han skulle vælge HIC som sin næste distination stod ikke i kortene - Han havde dog været på besøg nogle gange for at følge sine døve kammerater i HIC.

Jack i Vanløsetrøjen foto: Vanløse IF

Jack er en fast del af det hollandske døvelandshold og blev i 2014 VM-topscorer for døvelandshold. At de gyldne fodboldben er på retrete kan man godt forstå, da Jack runder 36 år. Han vil dog slutte karrieren ordentlig af med Deaflympic og VM.

Det var lidt af en udfordring at være holdkammerat med en angriber, der hverken kan høre eller tale, og det oplevede holdkammeraterne i HIC også, men holdet havde heldigvis en vis erfaring da Nassor Salim også er døv. Men en stor spilforståelse gjorde det lettere for alle. I dette efterår har Jack spillet 9 kampe, scoret 4 mål og lavet 3 assist.

Jack og Beck udgjorde en af Danmarksseriens bedste angrebsduoer Foto:hic.dk

Vi kommer til at savne Jack i den blå trøje og ønsker ham det bedste fremover, nu hvor han drager tilbage til Holland efter 7 år i det danske.

Jacobus A. C. Castelijns - eller bare Jack Castelijns - blev et fantastisk bekendtskab i HIC og dansk fodbold. 

Venligst udlånt af Union BK

Luk