Menu

Motionscykling er kommet ud på landevejen

image
John Bødker
02. maj 2021 kl. 20:37
Det er stadigvæk gratis at deltage

Efter fire ture på Vestegnens snoede landeveje i et skønt forårsvejr er en af lederne for cykelholdet Flemming Nielsen kommet med et lille opråb. "Vi skal gerne være flere end 4 ryttere til start, så det har en mening - Kom op til HIC og vær med". Siden den første gang med 11 ryttere har der kun været 4-6 stykker de andre gange.

Denne søndag deltog kun 2 ryttere på den 30 km lange tur - Det skal selvfølgelig med, at man havde fået en del afbud. 

Vi cykler hver onsdag kl 18.00 og hver søndag kl 9.30 - Du kan følge os på vores Facebookside "Motionscykling i HIC"

Hvorfor cykling?

Cykling er en nem, sund og effektiv motionsform - og alle, uanset alder, kan være med. Herunder kan du læse om de mange gode grunde til at finde den tohjulede jernhest frem og cykle afsted.

Cykling involverer især alle de større muskelgrupper i nederste del af kroppen. Ikke mindst nogle af kroppens største - nemlig forsiden af låret og sædemusklerne. Derfor er det god konditionstræning. Store muskler, der arbejder, kræver nemlig god betaling for det.

Musklerne stiller krav til hjertet om at pumpe mere blod rundt, og hjertet kvitterer ved at blive større og mere udholdende. Det betyder igen, at dit hjerte kan det yde mere, både når du arbejder og er i hvile, og derfor behøver det ikke slå så hurtigt for at præstere det samme. Også derfor vil din hvilepuls gå ned efterhånden. 

Alt i alt bliver der i det hele taget sat en positiv kædereaktion i gang, når du træner på cykel:

  • Du får bedre blodcirkulation, bl.a. fordi der opbygges et tættere net af de helt fine blodkar i de muskler, der arbejder meget.
  • Dit åndedræt bliver mere roligt, fordi evnen til at optage ilt i kroppen bliver bedre.
  • Du får mere ilt og næring til musklerne
  • Musklerne bliver stærkere og mere udholdende og kalorieforbruget er i top, så motions-cykling er også en god slankekur.
  • Kropsvægten bliver lettere at styre, og du kan bedre spise det, du vil, fordi stofskiftet sættes i vejret.
  • Cykling giver et styrket immunforsvar, færre sygedage og mindre risiko for åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.

Cykling er ikke lige så belastende som fx løb. Det skyldes, at cykling giver en jævn belastning uden samtidig at sende voldsomme stød op gennem kroppen. Derfor er der klart mindre slid på led og muskler. Så har du fx problemer med dårlige knæ eller overvægt, er cykling en god form for motion. De stød du får gennem kroppen ved løb og gang er dog gode og nødvendige for dine knogler - de modvirker knogleskørhed, så glem ikke løb og gang helt.

Så fat din racercykel og hjelm og kom op til Herstedøster I.C's klubhus/P-plads og vær med i et socialt arrangement som giver sundhed.

Kilde: iForm

Luk