Menu

Sætternissen har været på spil - Manglende afsnit i seniorformandens artikel i HICNYT året 2023

image
Anders Fabild, Herreseniorformand
03. december 2023 kl. 19:55
Den komplette artikel udsendes hermed elektronisk

En epoke er slut – og det har været en dundrende succes

’Hvor var det du sagde, du ringede fra?’.

Min første samtale med Jan Christensen for otte-ni år siden startede lidt akavet, for jeg måtte lige forklare, hvad HIC egentlig var for en størrelse.

Egentlig burde dette indlæg handle om året, der er gået i seniorafdelingen. Det kommer også senere, men i første omgang bliver det nødt til at handle om de seneste syv et halvt år.

For 2023 blev året, hvor vi har sagt farvel til vores cheftræner siden sommeren 2016, Jan C., som han kom til at hedde, for at kunne skelne ham fra Jan Gluch, der blev den første assistenttræner for Jan Brian Christensen.

Det har været en så succesrig periode med Jan C. som cheftræner, at det i al evighed vil fremstå som en epoke i klubbens historie.

Han overtog et talentfuldt hold, der var rykket fra serie 3 til serie 1, men klubben besluttede, at det åbenlyse potentiale skulle forsøges indfriet med en toptræner.

Det lykkedes.

Jan Christensen kom til HIC efter syv år i Avedøre, og han havde desuden en fortid som divisionstræner i Hvidovre, så det var en mentalitet fra helt anden hylde, der pludselig blev præsenteret for de dygtige hyggespillere i HIC.

Dele af truppen slog sig i første omgang lidt på de øgede krav og den anderledes tone, men det varede ikke længe før Jan C. fik trukket træningsmentaliteten, kulturen og vinderindstillingen i den rigtige retning.

Det blev en fantastisk rejse med oprykning det første år til sjællandsserien, hvor HIC aldrig før havde været, og efter nogle års tilvænning på det højere niveau, indtraf miraklet i 2021, da det lykkedes at sikre den eventyrlige oprykning til danmarksserien.

Det er den uden sammenligning største bedrift i HIC’s historie, og overlevelsen det første år i danmarksserien var en nærmest lige så stor præstation i en række med langt større klubber med en mere imponerende historik.

Nu er HIC tilbage i sjællandsserien, som stadig er et niveau, der er udfordrende for vores hyggelige og socialt forankrede klub, og jeg er efter mange og lange samtaler blevet enig med Jan om, at det er det rigtige tidspunkt at skilles og forud for beslutningen har der været mange og lange overvejelser hos begge parter.

Det har været en fantastisk oplevelse at se, hvordan det lykkedes Jan og hans faste følgesvend, målmandstræneren Søren Hansen, at flytte vores klub til et andet niveau, og vi vil være evigt taknemmelige over, at det lykkedes at forklare ham, hvor Herstedøster egentlig lå – og hvad vi som klub gerne ville opnå.

Nu er det op til to af Jans assistenter at føre arbejdet videre. I 2024 vender Thomas Myssing tilbage til HIC i en ny rolle som cheftræner efter to år som cheftræner i Christiania SC. Med sig har han sin assistenttræner Thomas Kurt, der udgør det nye trænerteam sammen med Ulrik Nielsen og Søren Hansen, der fortsætter i deres nuværende roller.

De kan se frem til endnu en træningslejr i Malaga, hvor der til foråret bliver deltagelse af både 2.-holdsspillere og en talstærk trup af kvindeseniorspillere.

Vi har således de bedste muligheder for at gøre 2024 til endnu et succesår.

U23-holdet har efter et par års tilvænning til seniorfodbolden fundet melodien og tager hul på forårssæsonen med en placering i serie 3, der gør oprykning til en realistisk mulighed.

Teamet omkring U23 og 3. senior har i det forgangne år fået skabt en formidabel træningsmoral, der i foråret resulterede i en oprykning for 3. senior, og i det forestående forår spiller holdet om at rykke op i serie 3.

Og så har vores nye Fjedrehold i 2023 opfyldt sin målsætning om at blive et socialt samlingspunkt både for tilbagevendte førsteholdsspillere og spillere fra klubbens øvrige hold, der gerne vil give et par hjælpende fødder med i søndagskampene.

Året bød desuden på et par imponerende jubilæer. Benjamin Nielsen rundede 200 kampe på førsteholdet, hvor Chris Lindskow har optrådt 100 gange, og så er det bare at håbe på, at Årets Spiller, uheldige Nicolai Beck, endnu en gang formår at vende tilbage fra en lang skadesperiode og score flere af de mål, han allerede har lavet så mange af.

Det er således med masser af optimisme jeg siger tak for i år og på gensyn i 2024.

 

Luk