HIC's historie

image

14. Maj 1920 var Arthur Martin Jeppesen en af hovedmændene bag stiftelsen af Herstedøster Gymnastik Forening og Arthur blev klubbens første formand. I 1922 stillede Herstedøster op med sit første fodboldhold til et ministævne hos VIF (Idag Albertslund IF, red.).

I 1924 oprettede Ole Pedersen fra Rønnegård en fodboldklub ved navn Herstedøster Fodboldklub - Klubben fik 40 kr om året af sognerådet til at betale noget af den årlige leje af en mark hos Herstedøstergård.

I 1927 spørger sogneråd til regnskaber i fodboldklubben - dette kunne ikke fremvises og man valgte derefter at lægge fodbolden over i gymnastik-klubben og i 1928 ændre man navnet til Herstedøster Idræts Club og Ole Pedersen bliver den nye formand. Man havde gymnastik, fodbold og markhåndbold på programmet.

Protokollen og regnskab fra 1920 til 1932 skulle efter sigende være brændt i forbindelse med 2. verdenskrig, da tyskerne og dens støtter ikke skulle få fingerne i medlemskartoteket.

I flere årrækker rådede HIC kun over et fodboldhold - Tit var man ved at nedlægge klubben, da man havde svært ved at stille hold (flere var inde som soldat).

I dag har HIC ca 650 medlemmer

• I 1973 vinder HIC deres første Sjællandsmesterskab, da man suverænt vinder serie 4.
  • I 1980 laver HIC et struktureret ungdomsarbejde og sidenhen er klubben kun vokset.
  • I 1985 kommer der pigefodbold på programmet og idag har man både senior og ungdom.
  • I 2014 Opretter klubben fodboldfitness for kvinder med stor succes.