Menu

Forår i luften, da 2.-holdet vandt for femte gang i træk

image Victor Pihl Hansen (tv.) har scoret i begge sine kampe som seniorspiller og Mikkel Christiansen (th.) prøvede for første gang at holde nullet som 2.-holdsmålmand.
Allan Nielsen
16. april 2017 kl. 19:40
To teenagere spillede hovedroller, da 2.-holdet med otte spillere over 30 år vandt over Brøndby.

Nok kan man argumentere for, at HIC’s nuværende 2.-hold trods foryngelsen i forhold til den første kamp tæller adskillige spillere, der fodboldmæssigt er i deres karrieres efterår, men der var på mange måder forår i luften, da det også i årets anden kamp blev til en hårdt tilkæmpet 1-målsejr.

Mens de ældste er i gang med deres 13. eller 14. sæson som seniorspillere, er holdets fire yngste enten første- eller andetårsseniorer – og et par af teenagerne, der jo i sagens natur må være i deres karrieres forår, spillede væsentlige roller i 1-0-sejren over et rutineret Brøndbyhold.

Alder har (eller kan i hvert fald have) en vis fordel i forhold til erfaring, men de fysiske udfordringer betød også at både Per Møllekær og Glen Vielsted Nielsen måtte lade sig udskifte med klassiske gammelmandsskader allerede i første halvleg.

Den solbeskinnede kamp på bane 2 fik også spillemæssigt et underligt forløb, der mindede en hel del om holdets 4-3-sejr i torsdags over Ishøj.

Stor Brøndby-dominans i de allerførste minutter, hvor Mikkel Christiansen var redningsmand med et par stærke reflekser, men derefter var det HIC, der skabte åbne målchancer på stribe. Et hårdnakket rygte hævder, at Mathias ’Morgan’ Mortensen har både et par afleveringsstøvler og et par skudstøvler i sin fodboldtaske, men det var i hvert fald ikke sidstnævnte, han havde på, da han fik to friløbere og begge gange ramte målmanden. Til gengæld havde ’Morgan’ kængurustøvler på, da han to gange nåede højst på indlæg og først headede lige på målmanden og senere i samme angreb ramte stolpen på et tomt mål.

Lige som i torsdags mistede HIC dog grebet om kampen efter pausen, da det var Brøndby, der havde adskillige store chancer, men Mikkel Christiansen satte en fodparade på en friløber og kom i vejen for alle andre afslutninger indenfor – og en enkelt uden for – målrammen.

Midtvejs i halvlegen havde HIC en ny god periode, der kulminerede med en eminent omstilling (det, der i gamle dage hed et kontraangreb), hvor Martin Schippers sendte Martin ’Kake’ Kongsdorf af sted i venstre, hvorfra et fladt indlæg blev skovlet over stregen af Victor Pihl Hansen.

Dermed har 18-årige Victor scoret i begge sine første seniorkampe og dokumenteret et potentiale, som med den rette modning helt sikkert vil resultere i masser af kampe på 1.-holdet. 

Afslutningen blev en hektisk forsvarskamp, hvor Anders Ørvad (tidligere Benned) Mortensen trak på sin militære baggrund, da han gik i spidsen for en krigerisk indsats i defensiven og efterfølgende blev kåret som kampens spiller.

Sejren var den femte i træk for et 2.-hold, der havde 1 point efter de første syv kampe og derfor befinder sig i den nederste halvdel af rækken, hvor det primært handler om at holde nedrykningsstregerne på afstand, men holdets potentiale kommer på en spændende udfordring på lørdag, når det på hjemmebane gælder topholdet A-Team 2650.

HIC – Brøndby 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Victor Pihl Hansen (62)
Gule kort: Mads Rasmussen, Brøndby (65), Hyrum Bernasko-Appu, Brøndby (86+86)
HIC: Mikkel Christiansen – Rasmus Hougaard Hæhnel (debut), Glen Vielsted Nielsen, Anders Ørvad (tidl. Benned) Mortensen, Lasse Belchuke – Mathias ’Morgan’ Mortensen, Per Møllekær, Emil Leisin, Frederic Vibe, Martin ’Kake’ Kongsdorf – Martin Schippers.
Udskiftninger:
20. Magnus Hørning for Per Møllekær
35. Ulrik Nielsen for Glen Vielsted Nielsen
46. Viktor Pihl Hansen for Martin Schippers
60. Martin Schippers for Emil Leisin
85. Per Møllekær for Lasse Belchuke