Viljen rykkede ned i Sjællandsserien en halvleg senere end spillerne

image Benjamin Nielsen scorer til 1-3 foto: Anders B. Jakobsen
Allan Nielsen
21. august 2023 kl. 22:19
Med en 3-1-sejr gav et tændt Avedørehold HIC en lektion i, hvad der venter i denne kommende sæson, hvis indstillingen ikke er den rigtige.

De skeptiske blikke var i overtal rundt banen, når tilskuerne fik øjenkontakt med hinanden i pausen af HIC’s comeback i sjællandsserien.

For det var en mildest talt beskæmmende indsats, der havde efterladt tallene 0 og 3 lysende rødt på måltavlen, da den havde talt frem til 45 minutter.

Nok er HIC rykket ned i sjællandsserien efter en sæson med 86 indkasserede mål i 32 DS-kampe, men viljen, indstillingen og alle lærepenge fra en kamp mod overmagten var åbenbart ikke rykket med, og så var Avedøre bare klart bedre i de første 45 minutter.

Det endte ’kun’ 1-3, for der blev skruet op for alle de nødvendige parametre i anden halvleg. Fornemmelsen blandt de ellers så skeptiske tilskuere var, at med en hurtig reducering var point en mulighed i kampen, men først efter 78 minutter lykkedes det Benjamin Nielsen at omsætte Oscar Gjerlevs aflevering til en scoring fra kanten af straffesparksfeltet.

Det var for sent, blandt andet fordi et par gode muligheder tidligere i halvlegen blev misbrugt, lige som Oscar Gjerlev ikke fik udnyttet en lidt presset friløber i første halvleg, og Avedøre-målmanden Emil Nyholm Kristensen også leverede en pragtredning på en ellers kvalificeret afslutning fra Micas Goldman Klentz.

Sidstnævnte havde afløst sidste sæsons topscorer, Nicolai Beck, der humpede fra banen efter 13 minutter med en meget bekymrende knæskade lige efter Avedøre havde scoret for første gang.

Kampen gav i øvrigt debut til Asger Skov og comeback til Oscar Gjerlev, der efter et års fravær er vendt tilbage i en voldsomt forbedret udgave.

Det gav OG en suveræn kåring som dagens bedste HIC’s med 17 ud af 21 stemmer, og nogle trods alt opmuntrende perspektiver for trænerteamet. Med OG, Asger, Micas og den p.t. skadede Rasmus Floor råder HIC over noget offensiv fart, som forhåbentlig kan kompensere for den pause, der desværre nok er i udsigt for Nicolai Beck.

HIC – Avedøre 1-3

1-3 Benjamin Nielsen (78)

HIC: Torben Holmbæck – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Mikkel Bredfeldt – Oscar Gjerlev, Benjamin Nielsen, Mikkel Nøhr Christensen, Asger Skov – Rasmus Thønning, Nicolai Beck.

Indskiftet: Micas Goldman Klentz, Magnus Ulrik Christensen, Maximillian Pein