Menu

To debutanter, to gange comeback, ni sejre fra Europa og ingen vaffelis

image
Allan Nielsen
12. maj 2021 kl. 08:19
I Jægerspris kan man besøge det lokale slot, aftjene sin værnepligt på kasernen og spise is i hjemmelavede vafler fra Poulsens Ishus, eller man kan køre et stykke syd for den største by i Hornsherred og tage det første skridt mod europæisk deltagelse.

HIC’s til lejligheden sammensatte pokalhold brugte tirsdagen på det sidste, selv om der givetvis var adskillige på sidelinjen, der havde foretrukket byens berømte vaffelis. Det europæiske eventyr er alligevel overvurderet og derfor nedprioriteret i forhold til de resterende fire kampe om den oprykning til danmarksserien, som vi helst ikke taler højt om.

Udflugten til Dalby tjente alligevel flere gode formål. Der var spilletid til spillere, der har tilbragt en del tid på reservebænken, et par debutanter fik vist sig frem på fremragende vis og så var der comeback på 1.-holdet til et par i forhold til resten af holdet ældre herrer som David Beisheim (årgang 1983) og Lasse Belchuke (årgang 1994).

Der var således 20 års forskel på ældst og yngst, da Andreas Heramb (årgang 2003) efter et par gode kampe på U21-holdet fik sin debut på HIC’s bedste hold og kvitterede med en aldeles fremragende indsats på den centrale midtbane, hvor han ivrigt tilbød sig flittigt i kombinationsspillet med en fejlmargin, der var lige så beskeden som antallet af småkager efter assistenttræner Myssing havde haft fingrene nede i pakken. Igen.

Som et hold i den tunge ende af serie 3 havde Dalby IF/HFK på papiret samme styrke som vores eget 2.-hold, men med en offensiv profil i Bjørn Madvig, der fik vist sine uomtvistelige kvaliteter som oplægger til 1-0-scoringen efter 7 minutter og målscorer til reduceringen efter 78 minutter.

HIC viste først offensiv kvalitet, da Nassor Salim blev sendt på banen sent i 1. halvleg, og han tog også ansvaret for at sparke et straffespark ind til udligningen efter en hands-situation til allersidst i halvlegen.

Klasseforskellen blev først for alvor tydelig efter pausen, hvor hjemmeholdet blev trykket langt tilbage på banen, men ikke desto mindre var 2-1-scoringen resultatet af et perfekt kontraangreb, hvor Lasse Belchuke efter et hjørnespark headede bolden frem til Nassor, hvis aflevering frem til Oscar Gjerlev blev omsat til mål.

Oliver Benn Larsen sparkede en løs bold det sidste stykke over stregen efter et af mange HIC-hjørnespark, og selv om Dalby IF/HFK reducerede netop som HIC var blevet ramt af et gult kort til debutanten Abel Danial, nåede det aldrig at blive faretruende spændende.

HIC mangler endnu to runder under DBU Sjælland, inden den første af syv runder i selve pokalturneringen, men regnestykket er såre simpelt: Europæisk utopi kræver ni sejre, danmarksserien kræver ’bare’ tre.

Lodtrækningen til næste pokalrunde foretages på fredag, men det ligger allerede fast, at HIC samme dag møder Vallensbæk i sjællandsserien.

 

Dalby IF/HFK – HIC 2-3 (1-1)

1-0 Mathias Eriksen (7) 1-1 Nassor Salim (straffe 44) 1-2 Oscar Gjerlev (62) 1-3 Oliver Benn Larsen (71) 2-3 Bjørn Madvig (79)

Gule kort: Mikas Hansen (70), Abel Danial (78), Lance Schmidt-Sørensen (90)

HIC: Mathias Jensen – Oliver Hunyadi, Mathias Juul Larsen, Mathias ’Fønne’ Thomsen, Casper Karlsson – Oliver Benn Larsen, Andreas Heramb, Magnus Ulrik Kristensen, David Beisheim – Sefik Tekin, Oscar Gjerlev. Indskiftere: Nassor Salim (ind 35), Abel Danial (ind 46), Lasse Belchuke (ind 60)

Luk