Menu

Tanker fra sidelinjen om en nedrykning, der måske slet ikke er så forfærdelig

image
Allan Nielsen
26. juni 2023 kl. 07:29
For første gang siden 2013 rykker HIC’s førstehold en række ned. Dengang var det fra serie 2 til serie 3, og det blev faktisk starten på en optur, der har resulteret i to sæsoner i danmarksserien

Vejret er altid en brugbar metafor. De sorte skyer et sted ude østpå over Køge-egnen var i hvert fald ildevarslende, og selv om det farlige vejr trak nord om Gørslev, så var der rigeligt torden og lynild inde på den afsvedne fodboldbane, der lagde mark til HIC’s sidste kamp i danmarksserien – i denne omgang.

Og kampen blev på flere måder et godt billede på, hvorfor HIC må en tur ned i Sjællandsserien: Selv om HIC kom foran, og selv om opstillingen i den sidste halve time efter en satsning med indskiftninger af tre halvskadede stamspillere var meget tæt på den optimale, og selv om der forbilledligt blev knoklet på til det allersidste dommerfløjt, så raslede der altså fire mål ind i den forkerte ende.

86 indkasserede mål i 32 kampe er en væsentlig forklaring på, at HIC endte på sidstepladsen i det kvalifikationsspil, der i realiteten er en bastard af et nedrykningsspil, hvor fire-fem af holdene stort set intet har at spille for i et halvt år.

Larmende skuffelse i omklædningsrummet

Skuffelsen i omklædningsrummet var som forventelig larmende i al sin tavshed. Cheftræner Jan Christensen konstaterede nøgternt, at 4-2-nederlaget ikke var så afgørende som de mange foregående kampe, og sportschef Anders Fabild prøvede at se det positive i, at HIC nu skal ned i en række, hvor der er en forhåbning om flere sejre end nederlag.

Det kan umiddelbart lyde som en søgt opmuntring, men der er sgu noget om snakken.

To sæsoner med rumpetten i den imaginære vandskorpe slider nok mere på de psykiske reserver, end man lige umiddelbart forestiller sig. Der bliver gået på kompromis med halvskadede spillere, der måske havde godt af en uges yderligere pause, der tys helt naturligt til tvivlsomme nødløsninger og det bliver måske bare en lille smule mindre attraktivt at ofre det nødvendige. Det er sgu meget sjovere at vind end at tabe.

Måske er det bare dårlige undskyldninger, for set fra sidelinjen har det været imponerende at opleve den helhjertede indsats og imponerende indstilling, der er blevet leveret selv i perioder med dårlige resultater. Pludselig kom udbyttet i et optimistisk forår, da Greve blev besejret 2-0, Roskilde KFUM blev udklasseret med 4-0 og sidstepladsen blev overladt til GVI efter en sejr på 3-1 over Gørslev, men i sidste ende blev skader, karantæner, afskeden med et par spillere og truppens manglende bredde udslagsgivende. 

Målmanden er den eneste, der holder pause

Det betyder på den anden side, at en række meget unge spillere har fået en masse erfaring, som forhåbentlig kan veksles til et niveau, der er brugbart i Sjællandsserien. Mathias Juul Larsen har fået noget et gennembrud i foråret, Andreas Heramb er godt på vej tilbage, Micas Goldmand Klentz har scoret to gange i sine fem kampe og Nikolaj Gøtze har trofast siddet klar på bænken.

Mikkel Bredfeldter blandt de unge talenter, som på flot vis har spillet sig på 1. holdet.

De unge er alle klar til i næste sæson at supplere de mere etablerede spillere, der forhåbentlig kan slippe for lige så mange skader som i den forgangne.

Som den eneste i førsteholdstruppen har Lasse Kyrning Hansen meddelt, at han har brug for en pause, hvilket er ekstra udfordrende, da målmandsposten jo er et udsat sted, hvor rutine ofte er vigtigere end talent og potentiale.

Seneste nedrykning var starten på en utrolig optur

Nedrykningen er den første for HIC’s bedste hold i ti år. I foråret 2013 rykkede HIC ned i serie 3 med et mindst lige så skadesplaget hold, hvor stammen udgjordes af Frederik Vibe, Casper Beck, Dennis Malling, Christian Madsen, Ulrik Nielsen, Martin Schippers, Ahmad El-Onneis, Glen Nielsen, Allan Søndersted, Alexander Andersen og i det sidste halve år af den nyoprykkede seniorspiller Benjamin Nielsen.

Det var også den sæson, hvor der i pokalkampene blev givet debut til årgang 1994-spillere som Jakob Christensen, Nicolai Beck, Jonas Winther Tobias Palme, Simon Hellebek samt Mathias’erne, som vi har lært at kende som Maddy, Morgan og Fønne.

Lyder de navne velkendte? Så er det nok fordi, de alle som en året efter var med til at starte en optur, der på bare syv år bragte HIC fra serie 3 til danmarksserien.

Så nogle gange ER der bare noget godt ved lige at rykke en række ned.

Statistik for fårets 14 kampe:

24 spillere, kampe/mål: Lasse Kyrning Hansen 14, Malthe Jacobsen 14, Nicolai Beck 14/12, Rasmus Thønning 14/1, Benjamin Nielsen 13/2, Carl Matthäi Leland 13, Rasmus Floor 12/4, Chris Lindskow 11, Mathias Juul Larsen 11/1, Mikkel Bredfeldt 11, Mikkel Nøhr Christensen 11/3, Frederik Nørrestrand 9, Sune Lundsgaard Mortensen 9/1, Magnus Ulrik Kristensen 6, Andreas Heramb 5, Jakob Christensen 5/2, Mads Haunstrup 5, Maximilian Pein 5, Micas Goldmann Klentz 5/2, Jonas Winther 3, Akwasi Boateng 2, Ilias Nøkkentved 2, Mathias Føns 2 og Nikolaj Gøtze 2

Luk