Pokalsejr efter straffespark mod Fredensborg BI fra Danmarksserien

image
Simon Alexander Nielsen
22. maj 2018 kl. 21:43

Dags dato var der underholdning for alle pengene i vores hyggelige landsbyrammer. Herstedøster Stadion dannede ramme om et pokalopgør, hvor vores 1. Herresenior skulle op i mod “storebror” på papiret: Fredensborg BI, fra Danmarksserien. Sidste sæson var Fredensborg placeret i 2. Division, hvorfor der ventede HIC’erne en svær opgave… En opgave, som det skulle vise sig at de løste til u.g. med en ukuelig optimisme, og fightervilje.

I kampens første 20 minutter bølger spillet frem og tilbage, med et knebent overtag til HIC. Udover en enkelt kæmpe-chance til os, hvor Fredensborgs keeper disker op med en fantomredning af den anden verden, er det en - i de store chancers øjemed - afslutningsfattig 1. halvleg. De manglende store chancer, var dog ikke ens betydning med, at vi ikke fik en glimrende fodboldkamp at se.

Fra de bagerst geledder dirigere vores målmand Michael Schliemann holdet, med klare og tydelige meldninger, hvilket smitter af på de resterende holdkammerater. HIC’erne lader sig ikke kue af, at være underdogs på papiret, og forsøger med flot opbygningsspil, at få spillet til at glide nede fra bagkæden, hvilket i perioder ser rigtig godt ud. Småspillet fungerer, og man får iscenesat Nassor på venstrekanten et utal af gang, hvor han er en evig trussel imod Fredensborg. Desværre manglede den sidste skarphed, og de små marginaler, i kampens første 37 minutter.

Efter 38 minutter kan HIC’s svar på Xavi, Benjamin Nielsen, vise gyldent overblik og overskud, hvor han fra den defensive midt, lægger en kvalitetsaflevering af karakter frem til Nassor Salim som resolut bolden ind i panden på Mathias “Morgan” Mortensen, som header HIC i front med scoring til 1-0.

Anden halvleg forløber meget som første, med en god portion fight fra begge hold, hvor boldbesiddelsen og spilovertaget svinger frem og tilbage mellem HIC og Fredensborg. HIC’erne har det kvalitetsmæssige pasningsovertag hvor både Benjamin Nielsen, Rasmus Bjørnskou (- senere afløst af Simon Hellebek) viser sig i stand til både at bryde Fredensborgs spil med flotte interceptions, samt veksler fint mellem defensive opbygningsmønster og offensive stikninger.

Fredensborg spiller meget direkte og presser på, hvilket medfører at de får udlignet til 1-1, hvor Michael på målet, desværre går fejl af bolden.

Ved kampens afslutning viser tavlen 1-1, hvorfor vi skulle ud i en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Os på sidelinjen havde dog fornemmelsen af at drengene nok skulle køre den hjem. Fredensborgs spillere virkede en kende frustrerede, og HIC’erne var optimistiske og ovenpå! Vi kender jo alle det psykologiske aspekt, ved en straffesparkskonkurrence ;-)

HIC scorede på 4 ud af 5 spark, og da Fredensborg samtidig brændte 2, kunne vores 1. Herresenior fortjent juble efter kampen, og glæde sig over, at være videre til næste runde i DBU-pokalen. Stærkt boys!!!

Dagens resultat: 1-1 (5-3)

Dagens målscorere: Mathias ‘Morgan’ (38)