Perfekt sæsonpræmiere i HIC

image
Webmaster
30. marts 2019 kl. 21:40
Efter en lang vinter hvor alle HIC’ere har i ”eksil” væk fra Herstedøster, skød 1. herresenior forårssæsonen ind, da de foran 286 tilskuere i solskinnet tog imod topholdet Frederikssund. En intens herrefight gik dog fortjent HIC’s vej, da Rasmus Thønning med kampens enlige mål sikrede en 1-0 sejr.

HIC’s bedste herreseniorer har til forårssæsonen glædeligt fået forstærkning i form af comebacks til Mathias Jensen i målet og Rasmus Thønning i offensiven.  Netop de to fik en afgørende betydning, da Sjællandsseriens tophold Frederikssund gæstede HIC i sæsonpræmieren. Albertslund kommunes gartnere har gjort en fin indsats med at få banen klar til kamp, men en lang og våd vinter havde gjort, at banen  endnu ikke er i topform, hvilket gjorde betingelserne svære for begge hold.

HIC’erne startede kampen med et højt pres på udeholdet, uden at HIC kom til egentlige chancer. Helt som forventet satte Frederikssund deres store fysiske styrke i spil, hvilket gjorde at resten af 1. halvleg bød på det væld af nærkampe ikke mindst i 1. sals højde.  Selvom HIC’erne tog kampen op, kom det kontant spillede udehold oftest først på bolden – uden at det dog gave nævneværdige chancer til nogle af holdene i første halvleg.

I pausen fik cheftræner Jan Christensen opildnet HIC’erne til i endnu højere grad at tage den fysiske kamp op, da blå mærker og jord på knæene som bekendt forgår, mens pointene i tabellen består. Allerede i 2. halvlegs 2. minut gik Patrik Larsen ind i en nærkampen med fuld kraft, hvorfra bolden sprang hen til en fri Rasmus Thønning der kom afsted alene med målmanden, hvor Rasmus sikkert sendte bolden under målmanden, og til stor tilfredshed for størsteparten af de 286 tilskuere bragte HIC i front.

Herfra fortsatte kampen med et hav af nærkampe og høje bolde, hvor HIC skal være glade for Jakob Christensen, som gang på gang headede bolden ud af farezonen foran Mathias Jensen i HIC-målet. Generelt leverede hele HIC-holdet en stålende arbejdsindsats, og selvom spillet ikke flød optimalt endnu, gav indsatsen mod topholdet  grund til optimisme frem mod resten af forårssæsonen.

Frederikssund pressede hårdt på for at får point med hjem fra Herstedøster, men HIC’erne holdt stand, og udeholdet havde faktisk ikke en nævneværdig større chancen – men dog mange lange bold og indkast i i feltet, som HIC med Jakob Christensen i spidsen fik ekspederet ud af farezonen.  Faktisk var HIC tættere på en 2-0 scoring, da anfører Matthias Føns var tæt på at sende et indlæg i mål.

Men efter 6½ minuts overtid kunne HIC endelig fejre sejren og de 3 point, som gav holdet og hele klubben en perfekt start på forårssæsonen. I næste runde skal HIC en tur til Helsinge lørdag d. 6.4 med kampstart kl. 11.30.

Dagens comeback-drenge i HIC-trøjen – målscorer Rasmus Thønning og en stærktspillende Mathias Jensen i HIC-målet.