Menu

Midt i euforien var ’endelig’ et betydeligt nøgleord, da HIC vandt for første gang i 223 dage

image
Allan Nielsen
01. april 2023 kl. 07:29
For tredje kamp i træk scorede HIC to gange, og denne gang rakte det til en sejr over Greve

Endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelige, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig, endelig var den der.

Tæl bare efter. 16 kampe er der nemlig spillet uden at HIC’erne har kunnet skråle det, der nogle gang bare er verdens bedste omkvæd: ’Hvem var det, der vandt i dag’.

Fredag aften var det HIC’s tur, og udover at det var både velfortjent og fortjent (du må gerne tænke over forskellen), så var det først og fremmest en kæmpemæssig forløsning og et dejligt bevis på, at det ikke kun har været blåøjede ord, når referat efter referat har fremhævet, at HIC spillede godt og burde have haft mere end det blev til.

En fremragende 1. halvleg

Fredag aften på en veltrimmet bane 2 spillede HIC atter fremragende – i 1. halvleg. Frederik Nørrestrand var en suveræn som afløser i midterforsvaret for den karantæneramte Jakob Christensen, arbejdsindsatsen var som altid upåklagelig, Mikkel Nøhr Christensen var det effektive omdrejningspunkt på midtbanen og offensiven var varieret og udfordrende. Det resulterede i masser af afslutninger, men da Nicolai Beck stormede frem og fik scoret på en ripost fra målmanden, blev han helt uforståeligt vinket offside.

Efter 20 minutter lykkedes det dog, da Rasmus Thønning brød igennem, blev tacklet af målmanden, men efterfølgende drejede bolden ind i hovedet på Sune Lundsgaard Mortensen, der fik scoret sit første mål på HIC’s førstehold.


Sune Mortensen var en flittig målscorer i sine mange ungdomsår i HIC, men kunne med føringsmålet fejre sit første mål på 1.holdet i HIC

To udskiftninger gav nyt kampbillede

Initiativet blev bevaret halvlegen ud, men da Frederik Nørrestrand atter måtte opgive at spille videre og Mikkel Nøhr udgik efter en time, blev anden halvleg forvandlet til en fightende forsvarskamp.

Midt i dobbeltparaderne fik Rasmus Floor sendt Nicolai Beck af sted med en friløber, og mens Greve-lejren ganske forståeligt appellerede for offside, bevarede Nicolai hovedet koldt og kronede et sjældent set arbejdsraseri med at score målet, der reelt afgjorde kampen.


Dagens to HIC-målscorere Sune Mortensen og Nicolai Beck

For den helhjertede fight fortsatte, hvilket bidrog til, at Greve stort set ikke kom frem til en eneste åben målchance, så frygten for endnu en afgrundsdyb skuffelse blev holdt på sikker afstand.

Den perfekte fødselsdagsgave

Cheftræner Jan Christensen var først og fremmest imponeret af den vindervilje, der fra først til sidst strålede ud af et hold, der ikke har vundet i 223 dage, men nu sikrede cheftræneren den bedste gave på hans 58-års fødselsdag – og Mikkel Nøhr den første sejr som HIC-spiller. Han sad uden for med en skade, da HIC sikrede sæsonens hidtil eneste sejr med 4-2 over Karlslunde 20. august sidste år.

Nu venter endnu en supervigtig kamp på udebane mod GVI, et af de hold, HIC skal forsøge at overhale i jagten på at forlænge livet i danmarksserien. Troen på at det projekt nok skal lykkes steg adskillige grader i forårskulden både uden for og inden for kridtstregerne denne fredag aften.

Vanen tro var HIC's dygtige fotoigrafer på pletten, og flere fotos fra kampen kan ses her

 

Danmarksserien, pulje 1

HIC - Greve 2-0 (1-0)

1-0 Sune Lundsgaard Mortensen (20) 2-0 Nicolai Beck (67)

 

HIC (4-3-3): Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Leland, Frederik Nørrestrand (46. Chris Lindskow), Mikkel Bredfeldt - Mikkel Nøhr Christensen (62. Mathias Juul Larsen), Rasmus Thønning, Benjamin Nielsen - Rasmus Floor Andersen, Nicolai Beck, Sune Lundsgaard Mortensen (77. Max Pein)

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Akwasi Boateng, Andreas Heramb, Nikolaj Gøtze Rasmussen

 

Luk