Menu

Krampagtigt eller søvndyssende? Det var rigeligt til sejren

image Fredagens tre målscorere repræsenterer alle den 1993-1994-årgang, der i allerhøjeste grad udgør stammen på HIC’s sjællandsseriehold: Benjamin Nielsen, Simon Hellebek og Nicolai Beck.
Allan Nielsen
02. juni 2018 kl. 11:42
Sæsonens sidste turneringskamp på Herstedøster Stadion blev vundet med 3-1 over Herlev

På reporterens blok står der ’søvndyssende’ som et indtryk af oplevelsen – altså den fodboldmæssige – i løbet af første halvleg af HIC’s kamp mod Herlev. Fra sidelinjen havde trænerteamet tværtimod oplevet en form for overtænding, der gjorde spillet krampagtigt og nærmest nervøst og usammenhængende, selv om der var tale om en særdeles velkendt konstellation med 8 spillere fra klubbens mere eller mindre ’egenavlede’ 1993-1994-årgange i startopstillingen.

Uanset hvilken opfattelse, der bedst beskriver virkeligheden, så var det efter HIC’s vellykkede mission med at sikre endnu en sæson i sjællandsserien ganske enkelt bare en dårlig fodboldkamp, der blev forårets sidste hjemmekamp.

3-1 med en scoring i overtiden kan lyde som om, at der var tale om spænding, men trods alle de spillemæssige forbehold, så var HIC i virkeligheden i total kontrol – som reporteren med sin svært læselige håndskrift også har noteret i anden halvleg.

Herlev er for længst blevet sikker på nedrykning, og årsagen var tydelig på denne ifølge kalenderen første sommerdag. Manglende niveau på adskillige pladser resulterede i et horribelt antal individuelle fejl, men HIC kunne også bidrage til den konto, hvilket forærede Herlev kampens første store chance – som blev sparket et par meter forbi mål.

Mens musikken drønede fra sommerfesten hos naboerne på Lilleskolen fandt HIC pludselig også de rigtige takter, da der blev sat mere end tre afleveringer rigtigt sammen, løbene passede og Simon Hellebek fladt sparkede bolden i mål, efter Nicolai Beck havde spillet bolden frem til ham.

Da Nicolai Beck på naturligvis hel lovlig vis stjal -  topscoreren er jo politibetjent – bolden fra en Herlevforsvarer og scorede til 2-0 tidligt i anden halvleg, kunne det have resulteret i en afklapsning af udeholdet, men selv om spillet og sammenhængen blev bedre, så manglede den sidste omtanke og koldblodighed på den sidste tredjedel, hvor tingene skal afgøres.

Nicolai Beck havde gjort sig fortjent til yderligere et par assister, men først efter en sen reducering blev kampen kort efter lukket, da Beck spillede 1-2 med Benjamin Nielsen, der fra sin tredje position i kampen sparkede bolden mellem benene på en modstander og ind i det korte hjørne til målmanden højlydte frustration.

Selv om det var sæsonens sidste hjemmekamp om point, er den jo på ingen måde slut. Nu resterer en afgørende udekamp mod Allerød, som duellerer med BSF om den direkte oprykning, en pokalkamp på udebane mod Hørsholm-Usserød fra serie 2, der kan give HIC en plads i første runde af DBU Pokalen for blot fjerde gang i klubbens historie og så den helt store oplevelse, når Brøndbys pokalvindere kommer på besøg søndag 17. juni

Sjællandsserien, kreds 1
HIC – Herlev 3-1 (1-0)
1-0 Simon Hellebek (42) 2-0 Nicolai Beck (49) 2-1 (89) 3-1 Benjamin Nielsen (90+2)
Gule kort: Ingen
HIC: Michael Schliemann – Kristian Sørensen, Mathias ’Morgan’ Mortensen, Jakob Christensen, Benjamin Nielsen - Rasmus Floor Andersen, Mathias ’Fønne’ Thomsen (anf.), Mathias ’Maddy’ Nielsen , David Beisheim – Simon Hellebek, Nicolai Beck
Udskiftninger:
35. Casper Karlsson for Rasmus Floor Andersen
44. Rasmus Bjørnskou for Mathias ’Fønne’ Thomsen
46. Victor Pihl Hansen for Simon Hellebek

I sommervarmen startede seniortruppen dagens opvarmning med lidt møntkast

Foto:Allan Nielsen og John Bødker