Menu

Kan man sammenligne HIC’s førstehold med en vordende brud? En ny start er der i hvert fald tale om

image
Allan Nielsen
03. februar 2024 kl. 18:29
Thomas Myssing er tilbage i HIC nu som cheftræner for 1.-holdet, hvor især de unge spillere skal have muligheden for at tage et større ansvar og udvikle sig yderligere

En vordende brud? Traditionen foreskriver, at sådan en størrelse på den store dag skal bære noget nyt, noget gammelt (eller brugt), noget lånt og noget blåt.

Hvad i alverden har det med HIC’s førstehold at gøre? Jo, trænerteamet er nyt, målmandstræneren er godt brugt, cheftræneren har været udlånt et par gange og det blå giver lige som sig selv.

Er det for søgt?

Måske, så lad os i stedet holde os til kendsgerningerne.

Thomas Myssing er tilbage i HIC efter et par afstikkere, senest i to år som cheftræner for Christiania SC, og fra den københavnske serie 1-klub har han medbragt sin assistenttræner, Thomas Kurt, der har en karriere som fodbolddommer, hvor han nåede op i 1. division.

De to udgør de nye i trænerteamet, hvor assistenttræner Ulrik Nielsen og målmandstræner Søren Hansen fortsætter i de roller, de også havde under Jan Christensen.

En ny start

Ethvert trænerskifte er en ny start for både en klub og spillerne, og netop den nye start fremhæver Thomas Myssing som et væsentligt parameter i det arbejde, der ligger foran ham.

Hvordan HIC’s spillertrup ser ud til den næste kamp i Sjællandsserien mod BSF 23. marts vil de kommende måneder afgøre. Mikkel Nøhr er i hvert fald stoppet, andre vil forsøgsvist udfordre sig selv på et højere niveau og nye spillere har meldt deres ankomst eller vender tilbage fra skader eller andre klubber, men den slags er som altid en ubekendt faktor i et par lange vintermåneder.

Thomas Myssings besked til spillerne ved de første træningsaftener har derfor også handlet om, at alle begynder forfra, når det nu er nye øjne, der skal vurdere niveau og potentiale.

4-3-3 med brede kanter

Myssing kommer dog med nogle principper, der er blevet hans foretrukne gennem de år, han har været blandt andet assistenttræner i danmarksserieklubberne Jægersborg, Taastrup FC og selvfølgelig HIC, hvor han også har været U19-træner for nogle af de nuværende spillere i førsteholdstruppen.

’Vi skal være boldbesiddende og turde holde fast i bolden med en opstilling, der skal veksle mellem 4-5-1 i defensiven og 4-3-3 med brede kanter, når vi har bolden’, lyder filosofien fra den 42-årige cheftræner, der også har masser af fodbolderfaring fra en aktiv karriere med fire U17-landskampe som holdkammerat med blandt andre Patrick Mtiliga, Michael Silberbauer og Søren Larsen, to år på ungdomskontrakt i hollandske Heerenveen samt divisionskampe for Herfølge og Fremad Amager.

Rollefordelingen er på plads

Mens besætningen på banen først falder på plads senere, er der styr på rollefordelingen uden for kridtstregerne.

Myssing har som cheftræner det overordnede ansvar og har lovet Anders Fabild at genindføre den velkendte tirsdagsvittighed, Ulrik Nielsen får nogle flere beføjelser i forhold til træningen og skal blandt andet være ansvarlig for det, der populært kaldes dødboldene, Søren Hansen får fremdeles ansvaret for målmændene, men springer kampene over for ikke at belaste den ellers atletiske krop for meget, og så skal Thomas Kurt bidrage med blandt andet sine erfaringer i forhold til at kunne præstere optimalt, når det gælder, på både det fysiske og mentale plan.

Selv om det er en ny start, så er det også en tilbagevenden. Thomas Myssing er ligefrem født i Herstedøster, og Thomas Kurt startede med at spille fodbold henne i det der AIF, hvor hans far, Kurt Nielsen, var førsteholdsspiller, men i en periode var forbi HIC som 2.-holdstræner.

Således er alt stadig, som Fabild ynder at sige: Man siger ikke ’farvel’ til HIC, men ’på gensyn’.

Luk