Høj puls, frustrationer og en sen forløsning gav uafgjort

image
Allan Nielsen
25. april 2021 kl. 09:01
Uafgjorte kampe kan anskues på to måder: Har man vundet et point eller har man tabt to?

Hic.dk’s referent kom til Værebroparken direkte fra et lige så boldhoppende underlag i Brøndby, hvor 2.-senior helt sikkert havde vundet et point med David Beisheims meget sene udligning på et straffespark begået mod Yasin Hida, der gav 1-1 mod Vest.

Men 1.-seniors 1-1 ude mod Værebro? Tja, bum-bum, det er knapt så indlysende, for på den ene side vandt HIC skud- og afslutningsstatistikken kæmpestort, på den anden side lignede det meget længe sæsonens første nederlag, inden den forløsende udligning, og så var det i overtiden kun en frelsende berøring fra Mathias Juul Larsen, der forhindrede Nicki Bille Nielsen i at blive matchvinder i overovertiden.

Nicki Bille Nielsen? Er det ikke ham, der…

Jo, den tidligere landsholdsspiller (3 kampe og 1 mål i 2013), hvis 33-årige liv har været lige så turbulent som hans klubkarriere, der har foregået i syv forskellige lande i Hellas, Rikken, Frem, Reggina, Martina, Lucchese, FC Nordsjælland, Villarreal, Elche, Rayo Vallecano, Rosenborg, Evian, Esbjerg, Lech Poznan, Panionios, Lyngby og nu altså i Værebro.

Altså en angriber, der har spillet kampe mod blandt andre Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Luis Figo, Hernán Crespo, Paolo Maldini, Andrea Pirlo og som for 9 år siden løb på banen for at spille over for Sergio Ramos.

Lørdag eftermiddag var det Jakob Christensen og Tobias Abrahamsen, der skulle tumle den rare Vigerslevdreng med det blakkede ry.

’Man kunne godt mærke, at det var en tidligere storspiller, selv om han har taget et par kilo på’, konstaterede den meget, meget venlige Jakob Christensen om Nicki Bille Nielsen, der fyldte sin røde klubtrøje ud med noget mere end blot at par ekstra kilo.

Men han scorede altså, ham den trinde angriber, men det var en grum fejlaflevering fra Tobias Abrahamsen, der skabte chancen, som Nicki Bille Nielsen omsatte med hvad han selv betegnede som en ’Thierry Henry’ i det lange hjørne.

Nicki Bille blev skiftet ud, da Værebro forskansede sig i eget straffesparksfelt og i anden halvleg forsøgte at forsvare sig til sejren i en kamp med høj puls, masser af frustrationer og en sen forløsning.

Det blev 45 minutters belejring, hvor HIC kreerede adskillige gode angreb og skabte masser af muligheder. Indskiftede Nicklas Bøgelund brugte sin kolossale rutine til at skabe plads omkring sig og en stor chance til Jack Castelijns, men den blev fint pareret af Værebro-målmanden Robert King, der i højere grad havde heldet som medspiller, da han efter et indadskruet hjørnespark boksede forbi bolden, der ramte ham på skulderen, så bolden røg lige over overliggeren.

Målmanden var dog prisgivet, da Jakob Christensen efter en retur fra forsvaret tæmmede bolden med brystet, lod den ramme jorden og halvflugtede den ind i det ene målhjørne.

Jakob "Jake" Christensen sikrede HIC'erne et dejligt og fortjent point - samt HIC's fortsatte position som ubesjrede.

’Jeg tog lige 20 procent af kraften for at være sikker på at holde bolden nede’, forklarede ’Jake’, hvis indsats næsten gjorde ham til kampens spiller. Han blev nemlig overgået af Mathias Juul Larsen, der i sidste uge tilbragte hele kampen mod Hørsholm på bænken og derefter spillede på 2.-holdet og U21-holdet, men nu fik næsten en hel kamp på 1.-holdet – minus en 10 minutters pause i 1. halvleg for en lidt for hårdhændet behandling af en modstander.
Mathias Juul Larsen blev fortjent kåret som dagens HIC'er

Medspillerne gav også stemmer til Tobias Abrahamsen som bevis på, at han fik rejst sig efter sin graverende fejl, der var tæt på at koste HIC det første nederlag siden 28. september 2019.

Siden har HIC spillet 17 kampe uden at tabe, og inden de resterende 6 kampe i oprykningsslutspillet er forspringet på 6 point til Hørsholm på andenpladsen. Nu venter 3 hjemmekampe og 3 udekampe, men først i den kommende uge vil kampprogrammet blive fastlagt. En ting er dog sikkert: Det bliver spændende.

Værebro – HIC 1-1

1. Nicki Bille Nielsen (43) 1-1 Jacob Christensen (90)

Gule kort, HIC: Mathias Juul Larsen (18), Jack Castelijns (33)

Gule kort, Værebro: Victor Mariendal Andersen (40), Christos Cornelius Patsamanis (48) og Can Güler (74)

HIC: Lasse Kyrning Hansen – Mathias Juul Larsen, Tobias Abrahamsen, Jakob Christensen, Simon Reeslev -Oscar Gjerlev (60. Sefik Tekin), Mathias F. Nielsen, Rasmus Thønning Jensen (75. Oliver Benn Larsen), Chris Lindskow – Nassor Salim (46. Niklas Bøgelund), Jack Castelijns