Menu

En fremragende halvleg gav endnu en gang point til HIC

image
Allan Nielsen
15. oktober 2023 kl. 12:44
Efter tre nederlag i træk har HIC spillet tre kampe uden at tabe, men for anden gang i træk blev det kun til det ene point på hjemmebane, da det blev 2-2 mod Espergærde

En af referentens forgængere på Politikens sportsredaktion hed Wilbour Nielsen. En ældre gentleman, der med elegance kunne flette pølsevogne, tidligere kvindebekendtskaber og andre uvedkommende iagttagelser ind i et fodboldreferat.

Og så var det Wilbour, der engang - frit efter hukommelsen - skrev, at han ikke kunne gennemskue om et fodboldhold havde spillet 4-4-2, 3-2-5 eller 7-9-13.

Det var ellers dengang stort set alle hold spillede det samme helt oprindelige system med halfbacks, innerwings og en centerforward, men i dag er taktiske opstillinger og fodbold en langt mere kompliceret affære med 6’ere, 8’ere, restforsvar og cutback-afleveringer.

Således også på HIC’s sjællandsseriehold, og uden at have set samtlige sæsonens kampe er det min påstand, at et systemskifte til et tremandsforsvar har været en af de væsentlige årsager til, at HIC efter tre nederlag i træk nu har spillet tre kampe i træk uden at tabe.

At det i de tre kampe så kun er blevet til 5 point efter 2-2 i de begge hjemmekampe er der som i alle fodboldsammenhænge helt andre forklaringer på.

Mod Espergærde så jeg i hvert fald sæsonens bedste indledning i det første kvarter og en fornuftig 1. halvleg, der desværre ’kun’ gav en 1-0-føring.

Med friskhed, hurtigt spil og stor energi burde det var blevet til flere scoringer end den Jakob Christensen efter 4 minutter pandede ind efter et perfekt svævende hjørnespark fra Mikkel Nøhr.

Jacob kronede en fin kamp med et flot hovedstødsmål

Efter Mikkel Nøhr faldt uheldig og var udgået med en smertende skulder var fornemmelsen, at det kunne blive en lang halvleg ved ryggen mod eget klubhus, og den angst blev bekræftet, da Espergærde svarede igen med score efter hjørnespark.

Minuttet efter sparkede Malthe Jacobsen med et langpiv HIC tilbage på sejrskurs efter et energisk forarbejde fra Benjamin Nielsen, men halvlegen tilhørte Espergærde, der i langt højere grad end HIC udnyttede to perioder i overtal efter gule kort, hvorimod HIC ikke formåede at strukturere spillet i sine 10 minutters overtal.

Malthe var forståeligt godt tilfreds med hans flotte mål

I den kommende uge er HIC tilbage på kunstgræsset som forberedelse til sæsonens sidste fredagskamp, der spilles i Espelunden på fredag. Om HIC så spiller 4-3-3 eller 3-5-2 er som Wilbour ville have sagt ikke så afgørende – med det ville 3 point være.

 

HIC – Espergærde 2-2 (1-1)

  1. Jakob Christensen (4) 1-1 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen (50) 2-1 Malthe Jacobsen (52) 2-2 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen (63) 

HIC: Mohammed Hussain – Jakob Christensen, Chris Lindskow, Carl Matthäi Leland – Malthe Jacobsen, Andreas Heramb, Mikkel Nøhr Christensen, Rasmus Thønning, Benjamin Nielsen – Oscar Gjerløv, Micas Goldman Klentz.

Indskiftet: Magnus Ulrik Kristensen, Asger Skov og Jonas Vogeley

Luk