Menu

Da de rare drenge en fredag aften trådte i karakter som mandfolk

image Mod Frederikssund scorede Rasmus Floor Andersen (tv.) sit første mål for HIC, Nicolai Beck (i midten) scorede to gange på eminente oplæg fra Kristian Sørensen og David Beisheim, og Michael Schliemann (th.) holdt for anden hjemmekamp i træk nullet i mål
Allan Nielsen
05. maj 2018 kl. 13:57
Med en sejr over Frederikssund er HIC bedre indbyrdes end fire af sæsonens fem modstandere.

Gennem efterhånden en del år har undertegnede i forskellige roller lært at kende hovedparten af spillerne, der udgør klubbens førstehold i sjællandsserien, som en flok gode, rare og (hvis det ellers i disse politisk korrekte tider er et passende udtryk) søde drenge med et uomtvisteligt talent for at spille fodbold og en indimellem flegmatisk indstilling til det at få jord på knæene for at vinde.

Derfor var den seneste som næsten altid solbeskinnede fredag aften i HIC en lille smule anderledes, for efter sejrssangen havde runget og Jan Christensen havde udtrykt sin stolthed over præstationen, sad der indtil flere spillere og sammenlignede blodige flænger og rifter på deres møgbeskidte knæ som konkrete beviser på, at de i dén grad havde ofret sig i kollektivets tjeneste.

Det resulterede i en 3-0-sejr over Frederikssund som udover at være forårets første fulde pointudbytte også var skridt på størrelse med trænerens temperament i retning af at opfylde forårets målsætning om at undgå nedrykning. Altså stort.
Men rent faktisk var det ualmindelig småt med den engagerede træners himmelråbende udbrud på sidelinjen - for der var meget lidt at være utilfreds med denne aften. Taktisk defensiv disciplin, kollektive kraftanstrengelser, offensiv variation og skarphed, og inspirerende holdånd gik op i en højere enhed. Kort sagt: En voksen mandfolkepræstation af de nu tidligere så søde drenge.
Og trods de udskiftninger, der altid er i en variabel størrelse som et fodbold, så var det pudsigt, at træneren i omklædningsrummet fremhævede sine tre Mathias'er, 'Morgan', 'Fønne' og 'Maddy' samt målmand Michael Schliemann som dem, der havde hævet sig over gennemsnittet. Det er jo netop kernen i den 1994-generation i den indledningsvist nævnte gruppe - der også inkluderer Nicolai Beck, der bidrog til sejren med to mål og en assist til Rasmus Floor Andersens første scoring på førsteholdet.

Selv om det var årets første sejr, så efterlader det HIC med en imponerende statistik efter fem kampe i en forårssæson, der således er næsten halvvejs. I tilfælde af pointlighed er indbyrdes kampe afgørende, og her er HIC nu bedre end Farum (1-0 og 2-2), Tuse (1-1 ude og 0-0 hjemme), Lundtofte (4-0 og 1-1) og Frederikssund (1-2 og 3-0), mens kun Liria (3-3 og 1-2) har slået HIC over to kampe.
At ambitionerne efter vinterens spillerafgang er skruet et par grader ned dokumenteres fint af, at efterårets første fem kampe indbragte 11 point og en status som ubesejret, mens foråret har givet 6 point i fem kampe - men med fredagens sejr og BSF's udklassering på 8-1 af Herlev (på blandt andet 6 mål på 19 minutter) er risikoen for en nedrykning mindre end muligheden for at 'Fønne' ikke laver et frispark i en hel kamp. Og det sker ikke.     

Sjællandsserien, kreds 1
HIC - Frederikssund 3-0 (2-0)
1-0 Nicolai Beck (8) 2-0 Nicolai Beck (40) 3-0 Rasmus Floor Andersen (47)
Gule kort: Ingen
HIC: Michael Schliemann - Kristian Sørensen, Mathias 'Morgan' Mortensen, Jakob Christensen, Benjamin Nielsen - Rasmus Floor Andersen, Mathias 'Fønne' Thomasen (anf.), Rasmus Bjørnskou, Mathias 'Maddy' Nielsen , David Beisheim - Nicolai Beck
Udskiftninger:
68. Nassor Salim for Mathias 'Maddy Nielsen
75. Jonas Vogeley for Rasmus Floor Andersen
75. Casper Karlsson for David Beisheim

380 tilskuere

foto: Allan Nielsen