Menu

Alle de positive elementer blev overskygget af en frustrerende afslutning på årets første kamp

image
Allan Nielsen
18. marts 2023 kl. 18:33
Med tre debutanter, der vil løfte holdet, tabte HIC mere end det ene point i overtiden mod B 1908

Da Nicolai Beck afsluttede et fremragende angreb og bragte HIC foran 1-0 i årets første kamp i danmarkserien, var forskellen mellem HIC på 8.- og B 1908 på 7.-pladsen ét point.

Da B 1908 på et straffespark i overtiden stjal sejren med 3-2-scoringen var afstanden mellem de to hold pludselig syv point.

Ovenstående forklarer vel meget godt, hvorfor den slags opgør mellem tætte konkurrenter kaldes 6-pointskampe.

Som træner har jeg altid afskyet udtrykket ’ærgerligt’, for ærgrelse er jo reelt et udtryk for, at der var noget, man selv skulle have gjort bedre, og der var masser af detaljer, sekvenser og beslutninger HIC skulle have gjort anderledes denne lørdag på kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark, men som en alt andet en neutral iagttager iført en lunende HIC-jakke forstår man til fulde frustrationen over udfaldet og især den sene afgørelse.

For HIC spillede vitterligt, som ekslandtræner Morten Olsen ville have sagt, en god kamp. Fra start til slut blev der sammensat masser af gode angreb, kombinationerne i de såkaldte små rum var hurtige og ofte effektive og fremadrettede, og selv om initiativet ikke var HIC’s kontinuerligt i hele kampen, så var de gode perioder lange nok til, at man uden at være hverken en- eller blåøjet kunne synes, at udfaldet var uretfærdigt.

B 1908 havde en markant fysisk fordel, som HIC i de gode perioder eliminerede ved at spille uden om modstanderne, men især hjørnespark og tilsvarende standardsituationer var en konstant trussel fra hjemmeholdet. Den hurtige udligning på faldt efter en hjørnesparkskombination, der bare var smart og godt udført, og 2-1-scoringen var på et hovedstød efter et hjørnespark sendt ind lige efter første stolpe – som den hedder, når den er tættest på sparkeren.

Efter Jakob Christensen fortjente udligning med et kvarter tilbage var fornemmelse på den gamle tribune, hvorfra har lydt mange useriøse tilråb de seneste 50 år, at HIC havde de bedste forudsætninger for at afgøre kampen, men beslutningerne i de sidste og afgørende sekvenser var tøvende og uskarpe. I stedet blev en misforståelse og et unødvendigt boldtab – som hovedparten af alle boldtab jo ofte er – straffet prompte med et kontraangreb, der resulterede i et famøst straffespark, dømt af den ene linjedommer.

Der er 13 kampe og tre måneder til sæsonen skal afgøres, og som evindelig optimist er der grund til at glæde sig over kampens mange positive elementer: Den upåklagelig arbejdsindsats, spillet som helhed, de mange skabte chancer og at truppen med tre debutanter har fået tilført klart mere bredde.

21-årige Frederik Nørrestrand, der har en fortid som ungdomslandsholdsspiller, fik en kortvarende debut, inden bentøjet atter drillede, 20-årige Mikkel Bredfeldt afløste og fik dermed debut på førsteholdet i den klub, der er hans oprindelige, og i det sidste kvarter kom endnu en hjemvendt HIC’er, Sune Lundsgaard Mortensen, ind til sin debut.


Sune Mortensen
Mikkel Bredfeldt

 

Kim Lelands fine fotos fra kampen kan ses her

 

Danmarksserien, pulje 1

B 1908 - HIC 3-2 (1-1)

0-1 Nicolai Beck (24) 1-1 Gustrav Vind Rasmussen (25) 2-1 David Chernet (48) 2-2 Jakob Christensen (78) 3-2 Mikkel Knudstrup (straffe 90+)

HIC (4-3-3): Lasse Kyrning Hansen – Malthe Jacobsen, Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Benjamin Nielsen – Rasmus Floor Andersen (79. Sune Lundsgaard Mortensen), Frederik Nørrestrand (15. Mikkel Bredfeldt), Mikkel Nøhr Christensen, Mads Lindqvist Haunstrup - Rasmus Thøning (anf.), Nicolai Beck

Ikke benyttet: Andreas Burchall, Mathias Juul Larsen, Max Pein, Andreas Heramb, Chris Lindskow

Luk