De gode takter fra Holland blev fulgt op i sæsonpræmieren

Taktikken var klar fra start da HIC’s U/16 drenge skulle følge op på det flotte resultat i Holland i den hjemlige forårsturnering søndag formiddag.
På en solbeskinnet Kunstbane der emmede af forår skulle HIC’erne tage imod Vejby i sæson-åbningen. Trænerne Rasmus Munk og Nicolai Hermansen havde forinden tydeliggjort overfor spillerne at såfremt ambitionen om endnu en oprykning skal realiseres, så ville 3 point på kontoen være et godt udgangspunkt.

Trænerduoen havde lagt den rigtige taktik

En stærk opstilling med Carl Leland, der havde siddet over fra U/17-holdet gav trænerne en tro på at man til dagens kamp kunne nøjes med et 3-mands forsvar og skabe et overtag på midtbanen. Efter en lidt broget affære og et uheldigt mål imod sig begyndte HIC’erne at finde formen i slutningen af 1. halvleg - spillet blev langt mere flydende og afleveringerne blev meget mere præcise. Efter et godt pres imod Vejby-målet fik HIC’erne tilkæmpet sig et frispark et godt stykke uden for feltet. Carl Leland var ikke i tvivl om at det var ham som skulle sparke til bolden og han kanonerede resolut bolden ind i kassen til 1-1 - en sand perle af et mål!!

Nu var der kommet blod på tanden og igen pressede HIC’erne på og testede gang på gang Vejby forsvaret. Resultatet kom da også da Yasin Nafie vågent fulgte op på en afslutning og fik knaldet riposten ind bag Vejby-keeperen til 2-1, som var stillingen i pausen.

Efter pausen ville HIC’erne have mere og med flot sammenspil lykkedes det at komme til flere afslutninger, der dog ikke ville ind i målet. I stedet lykkedes det i den anden ende for Vejby at tilkæmpe sig et frispark lige uden for feltet og bolden blev flot sparket forbi en chanceløs Mathias Edvold i HIC-målet til 2-2.

HIC-trænerne kommanderede herefter til stormløb mod Vejbys mål og drengene jagtede ihærdigt scoringen og de 3 point.
Forløsningen kom da Sebastian Hermann med et tørt venstrehug hamrede bolden hårdt forbi keeperens højre side og med armene ud til siden kunne modtage holdets hyldest for en fantastisk scoring til 3-2.

Det blev til flere chancer i begge ender og Vejby forsøgte flere gange at banke på, hvorfor Hashir Rana så sig nødsaget til at hive i trøjen på en Vejby-spiller. Dommeren, der havde øjnene med sig hev herefter “ostemaden” frem og reducerede HIC-mandskabet til 10 mand. Nu blev det svært og trænerne, der havde gjort sig en erfaring om at “parkere bussen” i Holland råbte at spillerne skulle “lave en Holland”, hvilket betød at alle mand gik i forsvaret - nu skulle stillingen bare holdes til dommerens slutfløjt.

Jubelbrølet kom endeligt med dommerens fløjt og således var det en realitet at 3 point var hjemme og udgangspunktet for en spændende sæson lagt.