Menu

Sillas og landsholdet skrev fodboldhistorie på samme dag

image
Allan Nielsen, hic.dk’s udsendte medarbejder
28. marts 2018 kl. 08:41
Enhver træningslejr har sine højdepunkter, bedrifter, sjove, pinlige og mere eller mindre mindeværdige episoder, som vil blive genfortalt bag omklædningsrummets duggede ruder i de næste uger og måneder og som med tiden vil vokse til at blive anekdoter fra ’kan du huske dengang…?’.

Sillas Gyldelsøe er ikke en af dem, der sidder og kæfter op min sine bedrifter. Dertil er han en alt for genert 17-årig, men vi andre skal gerne fortælle om dengang, Sillas stod for enden af Lasse Belchukes indlæg, sprang højere end en helt sikkert ældre modstander og pandede bolden ind i det ene målhjørne.

Det betød 1-0 til 2.-holdet mod Reinvoll IF fra den norske 5. division i en træningskamp, der resulterede i en 2-0-sejr, da Frederik Vibe mod slutningen udnyttede et kortvarigt comeback som frontangriber og sparkede bolden fladt i kassen.

Sillas’ mål var kampens højdepunkt, der blev behørigt fejret med æresport på vej ud af bussen foran hotellet, hvor Sillas med blussende røde kinder drønede gennem sin hyldest. Nu kunne det vist være nok med al den opmærksomhed.


Efter med et fremragende hovedstød at have scoret sit første  mål som seniorspiller fik 17-årige Sillas Gyldelsøe en fortjent hyldest. Glen Vielsted og Ulrik Nielsen var af ukendte årsager ikke i stand til at give Frederic Vibe, kampens anden målscorer, samme tur. Foto: David Clements drone

Cheftræneren vil desuden gerne fremhæve endnu en god indsats af Magnus Hørning i den nye rolle som aggressiv og forudseende markeringsspiller. Hørning og Sillas var blandt de seks spillere, der formåede at opfylde målsætningen om fuld spilletid til de startende elleve, men seks af reserverne fra 3.-holdet måtte hidkaldes fra træningen på banen ved siden af for at kampen kunne gennemføres med fuldtalligt hold.


11 spillere fra 2.-holdet og 6 fra 3.-holdet var i aktion mod norske Reinvoll. Torsdag er rollerne byttet om, når det er 3.-holdet, der spiller med 2.-holdet som reserver. Foto: John Richardt Nielsen

Endnu en gang var HIC’s trup i Tyrkiet fuldtalligt repræsenteret enten på banen eller på tribunen for at understrege det sammenhold, sådan en træningslejr også er med til at skabe.

1.-holdet kom direkte fra dagens anden træningspas, mens kvindesenior havde fået en fortjent fridag ovenpå mandagens energiske indsats. Det forhindrede ikke kvinderne i at give den fuld gas for anden dag i træk. Denne gang dog på en shoppingtur i Antalya.


Kvinderne gav den gas for anden dag i træk, og mængden af indkøb fik seniorformand Anders Fabild til at overveje, om kontingentet i HIC er højt nok. Foto: Anders Fabild (den samme)

Røg dankortene rundt i taskeforretningerne, var der lige så meget gang i trøjer og hatte, da tredje afdeling af Den Store Tyrkquiz blev afviklet med adskillige udskiftninger i både top og bund. Hold 4 har således oplevet den deroute at efter på førstedagen at have været de stolte bærere af de gule førertrøjer nu at være de knapt så kølhøgne indehavere af turens bimlende narrehatte.


Hatte og trøjer skiftede eftermænd flere gang i løbet af aftenen, men her er de glade bærere i det næste døgns tid. Foto Allan Nielsen

Den er vist ikke set før, lige som aftenen – for de fleste – sluttede med via en vist ikke helt legal streaming at overvære Danmarks fodboldlandshold sætte rekord. 0-0 mod Chile var Danmarks 13. landskamp i træk uden nederlag. Og det er heller ikke set før. Og så endda på samme dag, som Sillas scorede sit første seniormål for HIC. I sand en stor dag i den danske fodboldhistorie. 

Luk