Menu

Trods klicheer fra en aldrende journalist og Shu-bi-dua er HIC stadig på førstepladsen

image En imponerende stime som ubesejrede i Sjællandsserien blev brudt, da Glostrup på effektiv vis besejrede HIC 2-0.
Allan Nielsen
09. maj 2021 kl. 15:24

Fredag eftermiddag tilbragte referenten i selskab med mere eller mindre pensionerede journalist-kolleger, hvoraf den ene blandt sine skudklare klicheer altid var parat til at punktere enhver statistik med ordene ’ja, ja, men enhver stime stopper jo på et tidspunkt’. Og sandt er det, at alting har en ende, omend Shu-Bi-Dua belærte os om, at både regnorme og spoleorme har to, men hverken en centerhalf fra Køges DM-guldhold i 1975 eller Michael Bundesens rytmiske rim fra sangen om ’Hvalborg’ kan ændre på den kendsgerning, at HIC lørdag nåede til enden af en lang stribe kampe som ubesejret.

18 af slagsen blev det til, inden formstærke Glostrup med 2-0 og dermed den tredje sejr i træk tilføjede HIC det første nederlag siden 28. september 2019, da Albertslund vandt 2-1 og HIC efter 7 kampe havde 3 point.

Siden har både HIC og hele verden i og udenfor landsbyen slået nogle kolbøtter, der har indskrevet sig i historiebøgerne med noget større bogstaver end 18 fodboldkampe.

Lørdagens kamp var lige så tæt, intens og jævnbyrdig som alt hvad HIC ellers har været involveret i de seneste mange måneder, hvor de seneste 9 kampe er blevet afgjort med maksimalt ét mål.

Glostrup var toneangivende i medvinden i 1. halvleg, hvor HIC fik underkendt en scoring for offside og Jakob Christensen med en blokering i allerallersidste øjeblik fik forhindret en Glostrup-scoring på et tidspunkt, hvor HIC ellers var i overtal sidste i halvlegen uden at kunne omsætte det i et spillemæssigt overtag.

Billedet var det samme efter pausen, men efter en times spil skiftede kampen karakter og pludselig var det HIC, der skabte de største chancer. Simon Reeslev fik en afslutning mod det lange hjørne pareret til hjørnespark og topscorer Jack Castelijns misbrugte en såkaldt direktør, da han på en friløber ikke fik placeret bolden uden for den velspillende Glostrup-målmands aktionsradius.

Glostrup-målmanden var også ophavsmanden til den kampafgørende scoring efter 72 minutter, da han greb et hjørnespark og igangsatte et kontraangreb, hvor HIC blev fanget med det forkerte ’restforsvar’, som det hedder med et udtryk, der ikke eksisterede, dengang alle spillede i sorte fodboldstøvler.

2-0-scoringen på endnu et kontraangreb 5 minutter senere kan umiddelbart synes ubetydelig, men den kan i værste fald sig at blive endog meget vigtig i sidste ende, da Glostrup efter at have tabt 3-1 i Herstedøster nu er bedst indbyrdes.

Trods endnu en overtalsperiode sidst i kampen var det første gang i 24 kampe, HIC gik fra banen uden at have scoret. Det skete senest 17. august 2019, da Glostrup vandt 2-0, men betydningen af de indbyrdes kampe kommer kun i spil i tilfælde af pointlighed, og det kræver, at Glostrup kan lukke det hul på 7 point, der fortsat er mellem de to naboklubber.

Og selv om der blev sat stopper for en serie, så har HIC en anden stime, som i hvert fald ikke vil blive bremset af kampe på kunstgræs.

Hjemme på det vante underlag i Herstedøster har de seneste otte kampe alle givet sejr, og HIC har ikke tabt en hjemmekamp siden 7. september 2019 (1-3 mod Liria).

Så skulle vi ikke lige vise Vallensbæk, at der stadig ER stimer, der rækker længere tilbage end aldrende journalisters hukommelse og Shu-bi-duas orme.

 

Glostrup – HIC 2-0

  1. Nikolaos Bøgvald Larsen (72) 2-0 Jack Tudborg Wander (77)

Gule kort: Nikolaos Bøgvald Larsen (35), Tobias Neervig Vibholm (87), Mathias Rosenkrantz De Lasson (88) og Nicklas Bøgelund (88)

 HIC: Lasse Kyrning Hansen – Mathias Juul Larsen, Tobias Abrahamsen, Jakob Christensen, Simon Reeslev (25. Benjamin Nielsen) – Nassor Salim (59. Nicklas Bøgelund), Mathias F. Nielsen, Chris Lindskow, Oscar Gjerlev (75. Oliver Benn Larsen) – Nicklas Bøgelund (46. Simon Reeslev), Jack Castelijns. Ikke benyttet: Magnus Ulrik Kristensen

Luk