Menu

Endnu en klubrekord blev knoklet hjem med fire debutanter

image
Allan Nielsen - foto: Søren Burchall og Kim Matthäi Leland
06. august 2019 kl. 22:49
Med sejren på 1-0 mod danmarksserieholdet Taastrup FC er HIC klar til 2. runde i Sydbank Pokalen

En episode i det sidste overtidsminut var et godt billede på sæsonens første kamp: Efter Carl Leland med en glidende tackling havde sparket bolden ind på en modstander og ud indkast til HIC, rejste sig han sig og knyttede næven som en triumferende hilsen til sig selv og sine trætte holdkammerater. Den lille triumf blev kort efter forvandlet til en noget større, da pokalkampen mod danmarksserieholdet Taastrup FC blev fløjtet af, og HIC med en 1-0-sejr for første gang i klubbens historie er klar.

Det kiksede i 1975 mod Vordingborg (0-5), i 2007 mod Fremad Amager (2-5) og for to år siden mod Frem Sakskøbing (0-1), men i fjerde forsøg lykkedes det at vinde en kamp i 1. runde og dermed sætte endnu en klubrekord, efter 1.-holdets oprykning til sjællandsserien og 2.-holdets avancement til serie 2.

Optakten til klubbens tredje sæson i sjællandsserien har været præget af et bekymrende antal skader, men HIC’s gode ry og resultater er nu også begyndt at tiltrække nye spillere.

Således fik ikke færre end fire spillere debut i kampen mod Taastrup FC, men den ene debutant, Carl Matthäi Leland, er nu noget så stolt som en indfødt HIC’er, der i en alder af bare 16 år spillede en imponerende kamp i midterforsvaret ved siden af det 9 år ældre fyrtårn, Jakob Christensen. Patryk Obasz er kommet til HIC med en forventning om at skulle stå på mål, men den trængte skadessituation har indtil videre givet ham en rolle som højre back, Simon Smaakjær Reeslev rykkede ud ad sjællandsserien med Brøndby og valgte i stedet at forsøge sig i HIC, og så kom Mathias Clausen efter et halvt år på 2.-holdet ind til sin første kamp på 1.-holdet, da Chris Lindskow ikke kunne mere.

Der blev også brugt mange kræfter på det pragtfulde græstæppe, der efter en god, lang sommerferie fremstod grønnere og mere plan end nogen sinde, men hvis det efter sæsonens første kamp er mest slidt på halvdelen længst væk fra klubhuset, er der en logisk forklaring.

HIC startede kampen forrygende, og der gik 4 minutter før Taastrup første gang prøvede at have bolden under kontrol på egen banehalvdel. HIC’erne var i første halvleg koncentrerede, disciplinerede og energiske, og arbejdsindsatsen gav udbytte efter 16 minutter, da Patrick Larsen erobrede bolden på Taastrups banehalvdel og afleverede til Nicolai Beck, der fortsatte sidste sæsons formidable målproduktion ved at dreje bolden yderligt forbi målmanden til 1-0.

  

HIC bevarede kontrollen, men de sidste 5-10 minutter og Taastrups første nærnående angreb allersidst i halvlegen blev et varsel om, hvad der ventede efter pausen, hvor gæsternes 3-5-2-opstilling pludselig fungerede langt bedre.

Bolden skar flere gange op gennem banens længderetning og fik flænset HIC’s midtbane og bagkæde noget mere fra hinanden end det lykkedes på noget tidspunkt inden pausen. Det massive spilovertag resulterede i  to helt åbne scoringschancer, men begge gange kom Lasse Larsen i vejen og kronede en fejlfri indsats med et rent lagen, som de kalder det ovre i pubbernes hjemland.

Mod slutningen handlede det mere om overlevelse end om kontrachancer for et træt blåt hold, men så meget desto større var jublen, da det lykkedes at knokle klubrekorden hjem i en kamp, hvor energiniveauet var højere end skønhedsværdien.

Se de skønne billeder fra kampen taget af fotograf Kim Matthai Leland. 

https://www.fotobox.dk/hic/480-d885f8dd71d34e2c6717ec3f0ec33359

DBU Pokalen, 1. Runde
HIC – Taastrup FC 1-0
1-0 Nicolai Beck (16)

HIC: Lasse Larsen, Patryk Obacz, Jakob Christensen, Carl Leland, Simon Smaakjær Reeslev, Patrick Larsen, Rasmus Thønning, Chris Lindskow (73. Mathias Clausen), Benjamin Nielsen (61. Kristian Sørensen), Nassor Selim (55. Rasmus Bjørnskou), Nicolai Beck
Ikke benyttet: Andreas Burchall, Kevin Hansen, Victor Pihl Hansen, Casper Karlsson