Endnu en indsats af højeste klasse både på og udenfor banen

image
Allan Nielsen
16. september 2017 kl. 14:04
Efter fem kampe er HIC forbløffende nok fortsat ubesejret i sjællandsserien.

Selv om fodbold er en holdsport, så lever de fleste hold også af individualister og stærke individuelle præstationer. Derfor blev Nassor Salim i fredags helt fortjent kåret som kampens spiller for blandt andet sine to mål, da HIC med en overbevisende indsats og en 4-0-sejr over Lundtofte forblev ubesejret i den femte kamp i sjællandsserien.

Men den kollektive indsats i forbindelse med sejren blev så sandelig også leveret af personer uden for banen – om end den i høj grad foregik PÅ banen.

Den forgangne uges, måneds, ja hele sommers deprimerende mængder af regn satte nemlig sit præg på kampen, ikke mindst inden de 2 x 45 minutters fysiske udfordringer inden for kridtstregerne.

Ansporet af nogle timers solskin og tørvejr besluttede klubben frejdigt ved 14-tiden, at fredagskampen kunne gennemføres, men da himlen atter åbnede gavmildt for sluserne kort tid efter, var der behov for at trække i gummistøvler og arbejdstøj og prøve at holde banen kampklar. Som altid anført af Anders Fabild og Søren Burchall (iført klassisk og ganske klædeligt landmandsudstyr) leverede ledere, spillere og dedikerede klubfolk en jætteindsats, så der kunne spilles fodbold på bane 1.

Casper Beck og Anders Fabild i hårdt arbejde med at klaregøre banen til kamp

Og det blev der så i dén grad. Endnu en gang bugnede Jan Christensens tropper af den grundlæggende nødvendige koncentration, vilje og indsats, men det blev kronet med til tider overdådigt fodboldmæssigt overskud, så de hårdtarbejdende klubfolk i anden halvleg undtagelsesvist kunne nyde resultatet af både spilleres og egen indsats uden at skulle frygte for kampens udfald.

Nassor Salim udnyttede Rasmus Jensens eksplosive forarbejde og Jakob Christensens perfekte lange afleveringer til at score to gange med to minutters mellemrum i første halvleg, men efter en bagatelagtig forseelse af  Rasmus Jensen, som den i øvrigt glimrende kvindelige dommer mærkværdigvis vurderede til et gult kort, havde Lundtofte tre særdeles nærgående afslutninger, der holdt spændingen i kampen intakt.

Foran 2-0 og det første kvarter af anden halvleg har været en kombination, der har i årevis har voldt HIC’s førstehold uforklarlige vanskeligheder, men også dén udfordring er der kommet styr på nu om dage. Efter et kontrolleret kvarter, hvor Lundtofte blev holdt tilbage på banen og ikke producerede en eneste farlighed, lukkede HIC kampen, da Benjamin Nielsens fremragende hjørnespark blev forlænget ved første stolpe, så Nicolai Beck ved anden stolpe endnu en gang kunne dokumentere, at det kun var sidste sæson, han ikke kunne score på hjemmebanen.

Og den nu tidligere tendens blev understreget endnu en gang, da Rasmus Jensen med et eksplosivt temposkift på højrekanten demonstrerede sin fine fodboldintelligens og kreerede målet til 4-0. Desværre er referenten og klubstatistikeren jo af den faste overbevisning, at en officiel assist er en aflevering til en medspiller, der scorer, så desværre Rasmus: Bolden havnede først for fødderne af Nicolai Beck, da en Lundtoftespiller havde ’spillet’ den videre, så du får kun assistenten til dagens første mål.

En af HIC's gode fotografer var på pletten med fine fotos fra kampen - se her.

I næste uge venter en udekamp i Frederikssund og så er der ellers lagt op til et brag af en topkamp, når ligeledes ubesejrede BSF kommer til Herstedøster lørdag 30. september – forhåbentlig til en tør, plan, grøn og indbydende fodboldbane.

Sjællandsserien, kreds 1

HIC – Lundtofte 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Nassor Salim (20) 2-0 Nassor Salim (22) 3-0 Nicolai Beck (62) 4-0 Nicolai Beck (73)

Gult kort: Rasmus Thønning Jensen (34), Lukas Liljengren, Lundtofte (75)

HIC: Tobias Nannestad – Mathias ’Morgan’ Mortensen, Jakob Christensen, Emil Hartmann, Jonas Winther – Simon Hellebek, Rasmus Thønning Jensen, Mathias ’Fønne’ Thomsen, Benjamin Nielsen – Nicolai Beck, Nassor Salim