Det var da skideskægt - men mest i de første 10 minutter

image
Allan Nielsen
04. september 2019 kl. 08:11
Først var det skideskægt, og til sidst var det faktisk også ret morsomt. Og indimellem var der lige det der med forskellen. Den kom klart til udtryk, forskellen, da et forholdsvist uprøvet hold i sin tredje sæson i sjællandsserien mødte et tophold fra 2. division med spillere, der kan trække på erfaring fra toppen af dansk fodbold.

Men sjovt var det, da 120-årige HIK med de usædvanlige cifre 7-4 besejrede 99-årige HIC i anden runde af det, der nu om dage hedder Sydbank Pokalen.

Allersjovest var det selvfølgelig, da Nicolai Beck 165 sekunder løb fri på en stikning fra Mathias F. Nielsen og sparkede HIC foran 1-0 og på kurs mod den sejr, der gav odds 16.

Føringen holdt i 8 minutter, indtil HIC lavede den første af de mange personlige fejl, der bliver fremprovokeret af blandt andet at være konstant stresset i alle aktioner på banen.

Modstanderne var hurtigere. I tanke, handling, boldspil og ikke mindst i fuldt løb, både med bolden og når HIC undtagelsesvist havde den - men sjældent mere end et par afleveringer ad gangen.

Der var aldrig ro, konstant pres på boldholderen og når en lang aflevering havde overspillet en modstander, kom der en ny og bakkede op.

Det var et såkaldt skoleeksempel i klasseforskel, der gav HIK en føring på 3-1 ved pausen, og efter to hurtige mål i starten af 2. halvleg kunne man frygte en af der øretæver, der svider i både den kommende weekend og i fodboldens historiebøger i al fremtid.

Derfor endte det godt, da indskiftede Rasmus Floor Andersen og Nassor Salim reducerede til 2-5 og 3-6 og da 17-årige Carl Leland med sit første mål headede HIC på 4-7.

Carl Leland står i front for HIC'erne ved et hjørnespark, som Carl på flotteste vis header i kassen.

4 scorede mål - og adskillige chancer yderligere, da kampen var afgjort - mod et divisionshold er et element, HIC kan tage med videre efter en lidt tung sæsonstart i Sjællandsserien.

Det samme er den fornemme fysiske formåen gennem hele kampen, hvor der nok var forskel, men det alligevel blev en munter oplevelse. Selv om det kun var sådan rigtig skideskægt i 8 minutter.