Menu

Årets sidste fredagskamp i HIC blev endnu et overtidsdrama

image foto: Finn Due Larsen, AP
Allan Nielsen
09. september 2018 kl. 02:02
HIC og AIF spillede 2-2, da de for første gang siden 1970’erne mødtes i en seriekamp.

Intensitet, temperament, høj puls, uhøviske tilråb og drama i overtiden. Kort sagt: Fodboldfredag i Herstedøster.

Desværre var det årets sidste fredagskamp, til gengæld var det første gang i 43 år, kommunens to bedste fodboldklubber mødtes i en ordinær turneringskamp. Blå mod rød. Herstedøster IC, der for første gang i klubbens 98-årige historie er sjællandsserieklub, mod Albertslund IF, der for 30 år siden var divisionsklub i tre sæsoner, men efter det nu opløste ægteskab med Glostrup i BGA måtte starte forfra og efter tre oprykninger nu er tilbage i sjællandsserien.

Den slags historik fyldte ikke meget i bevidstheden på fredagens 28 spillere, der for fleres vedkommende derimod var oppe mod tidligere skole- og klubkammerater i den ene eller anden klub med alt hvad det indebærer af ære og prestige.

Den betydning syntes AIF at have taget til sig i kampens første fjerdedel, hvorefter resten af kampen var klart domineret af hjemmeholdet, der dog måtte helt hen i det fjerde af dommer Peter Karlsens seks tillægsminutter, inden forløsende udligning til 2-2 blev sikret på et straffespark, der udløste larmende jubel hos hovedparten af de 630 tilskuere.

AIF’s dygtige angriber Emilio Rodriguez var den store forskel på de to hold i den første fjerdedel af kampen, hvor han dels pandede et hjørnespark i nettet, dels fremtvang et straffespark, som anfører Rasmus Fabricius Bjørn omsatte til en 2-0-føring.

Det var anden kamp i træk, AIF kom foran 2-0, og det var anden kamp i træk, HIC har været bagud med to mål., men udbyttet har været henholdsvis ét point til AIF, der tabte 3-2 til Brøndby, og fire point til HIC, der også i den foregående kamp scorede i overtiden, da det blev 4-3 over Liria.

HIC’s bedre træningstilstand og Emilio Rodriguez betydning – han måtte udgå med en skade i starten af anden halvleg – kom til udtryk i en total HIC-dominans i en anden halvleg, hvor spilfordelingen lignede onsdagens landskamp mellem Slovakiet og Danmarks debutantlandshold.

Thomas Petersen bragede bolden på stolpen, Rasmus Floor Andersen sparkede over, Nassor Salim var tæt på med en afslutning og et indlæg, der passerede urørt gennem AIF’s straffesparksfelt, et hjørnespark fik armene næsten op i HIC-lejren, og efter med et formidabelt hovedstød på Chris Lindskows hjørnespark at have reduceret, var Jakob Christensen tæt på med endnu et flot hovedstød, som Mathias Arp Jensen med en helt fantastisk redning fik verfet til hjørnespark.

Men i overtiden blev der udlignet både i gule kort og straffespark, da Jakob Christensen i en ny hovedstødsduel fik en arm i nakken, og så sørgede David Bengtsson for den tredje udligning, da han sikrede det uafgjorte resultat, der var en fuld fortjent udgang på det første lokalopgør i 43 år.

Sjællandsserien, kreds 1
Herstedøster IC – Albertslund IF 2-2 (0-2)
0-1 Emilio Rodriguez (11) 0-2 Rasmus Fabricius Bjørn (25) 1-2 Jakob Christensen (76) 2-2 David Bengtsson (straffe 90+4). 
Gule kort: Mathias ’Maddy Nielsen (73) og Adem Kücükkartal (90+3)
HIC: Tobias Nannestad – David Bengtsson, Mathias ’Morgan’ Mortensen, Jakob Christensen, Thomas Petersen – Benjamin Nielsen, Chris Lindskow, Mathias ’Fønne’ Thomsen (anf.), Rasmus Floor Andersen – Nassor Salim, Nicolai Beck
Udskiftninger:
61. Mathias ’Maddy’ Nielsen og Patrick Larsen for Mathias ’Fønne’ Thomsen og Benjamin Nielsen
66. Jonas Winther for Nassor Salim
AIF: Mathias Arp Jensen – Rasmus Fabricius Bjørn (anf.), Niklas Ellis Hansen, Tim V. Wiese, Tobias Troels Øster – Niklas Bjørklund, Casper Flyvholm, Rasmus Troels Øster, Diego Rodriguez – Adem Kücükkartal, Emilio Rodriguez
Udskiftninger:
48. Waleed Saeed for Emilio Rodriguez
56. Mathias Hansen for Adem Kücükkartal
59. Malthe Jacobsen for Rasmus Fabricius Bjørn
85. Rasmus Fabricius Bjørn for Waleed Saeed
90. Adem Kücükkartal for Diego Rodriguez